Жалби срещу изравнителните сметки на “Топлофикация София” ще могат да

...
Жалби срещу изравнителните сметки на “Топлофикация София” ще могат да
Коментари Харесай

Топлофикация София удължи до 30 септември срока за жалби за изравнителните сметки

Жалби против изравнителните сметки на “Топлофикация София” ще могат да се подават до 30 септември, оповестява в петък от компанията. Дружеството подсигурява, че за всеки изпратен сигнал ще бъде осъществена инспекция и всяка тъжба ще получи отговор.

Отсрочката е резултат от реакция на Министерство на енергетиката към проблема. На 16 септември стана ясно, че ведомството на Теменужка Петкова ще извърши инспекция по какъв начин са калкулирали столичната топлофикация и топлинните счетоводители изравнителните сметки на софиянци за предишния отоплителен сезон. Тогава бе и казано, че се удължава срокът за възражения по сметките до 30 септември, който кардинално изтече на 31 август.

Преди дни изпълнителният шеф на предприятието Александър Александров изясни, че изчисленията са точни и няма неточности при калкулирането на изравнителните сметки за парното.
Александров уточни, че постъпилите при тях до 8 септември тъжби против изравнителните сметки са 1953, от които 1157 са пренасочени за отговори към топлинните счетоводители.

" С подадените пред омбудсмана над 200 тъжби и 111 пред Комисията за енергийно и водно контролиране, недоволствата са от към половин % от клиентите ни ", сподели Александров. Той добави, че ще бъдат тествани изравнителните сметки, предоставени от топлинните счетоводители, " само че можем да подсигуряваме, че няма проблем с нашата билинг система ", съобщи шефът на общинското сдружение.

От 1 септември инспекция по проблема започва и КЕВР. Регулаторът е длъжен да инспектира по какъв начин са възобновени средствата, тъй като по закон е задължен в края на октомври да запознае с резултатите от инспекцията наблюдаващата го парламентарната комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР