Жалбата на Русия срещу 4-годишното наказание на местни спортисти за

...
Жалбата на Русия срещу 4-годишното наказание на местни спортисти за
Коментари Харесай

Русия обжалва 4-годишното наказание в CAS през ноември

Жалбата на Русия против 4-годишното наказване на локални спортисти за присъединяване на интернационалните надпревари ще бъде изслушана при започване на ноември, оповестиха от Спортния трибунал (CAS). Тогава ще бъде решена и ориста на Руската антидопингова организация, чийто лиценз беше лишен краткотрайно от Световната антидопингова агеция (WADA) за несъответствия в лабораторните данни.

Световната антидопингова организация (WADA) лиши лиценза на Руската антидопингова организация (RUSADA) за несъответствия в лабораторните данни през декември, откакто се твърди, че лабораторните данни са били манипулирани, защото съветските тимове са били блокирани да се състезават в световни спортни събития.

Санкциите изключиха съветските спортисти, които се състезават под флага на своята страна на събития като Олимпиадата и Параолимпийските игри, като идващите Игри в този момент ще се проведат в Токио през 2021 година и Световната купа по футбол през идната година.

Съгласно глобите на Русия също получи възбрана да бъде хазаин на интернационалните спортни събития и единствено съветски спортисти, които могат да потвърдят, че не са забъркани в допинг случаи, ще могат да се състезават.

Разследващите от WADA откриха, че данните от лабораторията в Москва, добити през януари 2019 година, които обгръщат интервал от януари 2012 година до август 2015 година, са били манипулирани, защото в досиетата за 2019 година липсва известна информация, която е налична в данните, получени от WADA.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР