Жалба за извършени нарушения спрямо изборните правила от страна на

...
Жалба за извършени нарушения спрямо изборните правила от страна на
Коментари Харесай

ГЕРБ-Средец сигнализира в ОИК за неправомерна агитация в социалните мрежи

Жалба за осъществени нарушавания по отношение на изборните правила от страна на Коалиция „ Българска социалистическа партия за БЪЛГАРИЯ “ бе подадена в ОИК-Средец от управлението на ГЕРБ в града, оповестиха от пресцентъра на партията.

В сигнала се показва, че в обществените мрежи се популяризират пропагандни материали на претендент общински съветници и кметове, които нямат нужните обозначения и знаци за такива. Става дума за фотоси, на които липсват наложителни индикации в нарушаване с член.183 ал.1 и алинея 2 от ИК.

„ Снимките могат да бъдат открити във фейсбук групата „ Средец-нашата община “ и в тях липсват наложителните название на партията/коалицията която ги издига и „ Купуването и продаването на гласове е закононарушение “. Въпреки че става дума за Интернет и обществената мрежа, считаме, че сходен метод на пропаганда в предизборната акция е неприемлив. Законът е, с цел да се съблюдава от всички. Очакваме от ОИК-Средец да прегледат нашия сигнал и да се подхващат съответните ограничения “, разясниха от структурата на ГЕРБ в общината.

От ГЕРБ-Средец са приложили към жалбата си и снимков материал на въпросните изявления.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР