Жалба за агитация на чужд език в Пещера е внесена

...
Жалба за агитация на чужд език в Пещера е внесена
Коментари Харесай

Сезират ЦИК за агитация на чужд език в Пещера

Жалба за пропаганда на непознат език в Пещера е импортирана в ЦИК от локалния щаб на една от огромните партии. Авторите показват, че това е нарушаване на текст от Изборния кодекс, изрично забраняващ пропагандата на език, друг от българския.

На 21 октомври на предизборно мероприятие в кв. "Луковица " Орхан Мурад и неговата сътрудничка са пропагандирали на език, друг от българския, което е в значително нарушаване на настоящото в България законодателство.

Също по този начин в общественото пространство е публикуван аудио-визуален мателиал, доказващ гореспоменатото нарушаване. В клипа се дават обещания за разширение на ромския квартал "Пирин " в Пещера и доставяне с вода и ток на противозаконните постройки, изброява се в текста на жалбата.

От пещерския щаб на партията, подала сигнала, упорстват пред ЦИК да бъдат взети ограничения за прекъсване на разпространяването на въпросния аудио-визуален материал и да се наложат наказания на нарушителите.

Жалбата до Общинската изборна комисия в родопския град е отхвърлена поради неприложен видеоматериал, по тази причина е импортирана тъжба до ЦИК, осведоми ''Дарик''.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР