Жалба спря подписването на договор за 78 линейки със задвижване

...
Жалба спря подписването на договор за 78 линейки със задвижване
Коментари Харесай

Нови проблеми по грандиозната поръчка за нови линейки - с последните 120

Жалба спря подписването на контракт за 78 коли за спешна помощ със задвижване 4х4, а за другите 42 броя поръчката е прекъсната, излиза наяве от изявления в уеб страницата на здравното ведомство и Комисия за защита на конкуренцията. Става въпрос за към този момент сдобилата се с историческа популярност самодейност за закупуване на 400 коли за спешна помощ за цялата страна.
Процедурата по възлагане е била финализирана на 8-ми март. За доставка на 42 коли за спешна помощ за незабавна здравна помощ от вид В с нараснала проходимост са били подадени две предложения. Предвоженията както на „ Медик инженеринг и сървисиз “ ДЗЗД, по този начин и на „ ЕКселор холдинг груп “ ЕООД са оповестени за неотговарящи на авансово оповестените условия. Поради тази причина със свое решение министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е прекратил процедурата. Тя беше за коли за спешна помощ, конструирани и оборудвани за транспорт, в началото лекуване и мониторинг с планирана стойност 5 450 340 лева без Данък добавена стойност.
Двойно повече са били претендентите да изпълнят по-голямата поръчка – за 78 коли за спешна помощ, вид B със задвижване 4Х4. Нейната планирана стойност беше 10 122 060 лева без Данък добавена стойност (или 12 млн. лева с ДДС).
На първо място е класирано акционерното сдружение „ Автомотор Корпорация “, чието предложение за единична цена е 123 900 лева с Данък добавена стойност. Тоест сборната ѝ оферта е за 9 664 200 лева с Данък добавена стойност.
Тримата други участници - „ Медсис “ ЕООД, Обединение „ Медик инженеринг и сървисиз “ ДЗЗД и „ Екселор холдинг груп “ ЕООД, са отстранени, защото колите за спешна помощ, които те са предложили, не подхождат на условията, сложени от възложителя. Най-честият минус е, посочен в протоколите, е, че не са показали заверено копие на годен документ за сходство по Директива 2007/46/ЕО от производителя на колата за спешна помощ като извънредно произведение.
Турската компания " АМБУЛАНС ИЛК ИАРДИМ Вражеска емиграция ХАСТАХАНЕ ЧИХАЗЛАРЪ Вражеска емиграция ТИСИСЛЕРЪ САНАЙ ТИК ", която предходната година направи опит да спре цялата поръчка на Министерство на здравеопазването на обща стойност съвсем 48,7 млн. лева без Данък добавена стойност, в актуалната процедура е сътрудник на „ Екселор Холдинг груп “ ЕООД .
От турската компания дали на „ Екселор “ декларация за сходство за изцяло окомплектовани коли с една задвижваща ос и за кола за спешна помощ „ Спринтер 315 CDI, вид А1 “. Същественият проблем за тази обособена позиция, за която има определен реализатор, обаче е жалбата, подадена от „ Медсис “ ЕООД в Комисия за защита на конкуренцията. Днес (22 март) Антимонополната комисия е образувала произвеждане по недоволството на отстранената компания, което значи, че Министерство на здравеопазването не може да подписа контракт за доставка на 78-те коли за спешна помощ.
Припомняме, че след голям брой премеждия на Министерство на здравеопазването по оповестената през март предходната година поръчка за доставка на 400 коли за спешна помощ, свързани с голям брой тъжби в Комисия за защита на конкуренцията и неподаване на предложения, до момента е финализирана процедурата с подписани контракти за 280 от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР