Жалба от 423-ма столичани, подписана само за ден, внесоха в

...
Жалба от 423-ма столичани, подписана само за ден, внесоха в
Коментари Харесай

Стотици столичани настояха чрез подписка Столична община да премахне блокадите

Жалба от 423-ма столичани, подписана единствено за ден, внесоха в Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи недоволните жители. В нея те приканват основния отговорник за безобразието по софийските улици - кметът Йорданка Фандъкова, да си свърши работата по закон и да обезпечи свободното придвижване на всички. Факт е, че макар нарушаването на редица закони, в това число по Конституция, общината не подхваща никакви дейности против протестиращите и блокадите им.

Именно Фандъкова е индивидът, който би трябвало да подсигурява реда в поверения ѝ на избори град и да подреди на органите на реда от Столична дирекция на вътрешните работи да отстранен неразрешените блокади. До момента обаче това не се слува повече от две седмици и с изключение на недоволството на болшинството от софиянци, бизнесът в града също страда.

Продължава подписката против митинга и блокадите в София

Вносителите на жалбата се заканват точно на това след консултация с юрист - в случай че от Столична община не подхващат дейности и пренебрегват подписката им, ще заведат правосъдни каузи, като ще сезират и Върховния административен съд. Вносител на жалбата е столичанката Даниела Йорданова, а документът е подсилен от още 423 жители.
3

Това е първата ни стъпка в общата битка за въвеждане на ред и правда в столицата. Целта ни е елементарна и ясна и тя е да накараме страната да си влезе в пълномощията и да си свърши работата, безапелационни са подкрепилите жалбата.

Тя към този момент е входирана в Столична община под номер СОА20-ГР94-3936 от дата 06.08.2020 година Всеки жител, който е срещу противозаконното нарушение на правата му, може да следи за нейното придвижване и да пита администрацията на Фандъкова какво се случва с жалбата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР