Жалък и отвратителен план, за да попаднат в полезрението на

...
Жалък и отвратителен план, за да попаднат в полезрението на
Коментари Харесай

Опорочават протеста на майките

Жалък и непоносим проект, с цел да попаднат в полезрението на гласоподавателите, осъществят от няколко дни маргиналните партийки от „ дясната “ коалиция „ Демократична България “ – Политическа партия „ Зелените “, ДСБ и „ Да, България “. Активисти на трите формацийки пробват да налазят безусловно справедливото неодобрение на майките на деца с увреждания, чиято кулминационна точка е на следващия ден с шествие в центъра на София.

„ Труд “ разкри сюжета на „ Демократична България “ при започване на предходната седмица, откакто видя големия интерес, който провокира измежду водещи фигури в трите партийки митингът на майките. „ Десните “ декларират наличие на площада, което неизбежно ще опорочи митинга, като го направи политически. Самите дами са срещу някой да се възползва от тяхното неодобрение. Заявката им е, че чакат поддръжка от жители. Но точно това е главната дегизировка на политическите трупове от „ Демократична България “ – те се показват за водачи на гражданското общество и изразители на мнението на целия български народ. Иронията е, че тези „ жители “ събират към 2 % поддръжка в регулярните изследвания на социологическите организации. Тоест гласоподавателите въобще не припознават като свои самообявилите се за техни представители и пазители от „ дясното “.

Заради неналичието на известност „ Демократична България “ ще стане за смях на каквито и да е избори.

Но по този начин наречените „ десни “ са с големи искания още от основаването си тази пролет – те се самонарехоха „ опция на статуквото “, учредиха си кабинет в сянка и имат „ експертно “ мнение във всяка сфера. И откакто не могат да провеждат митинг, какво им остава – да налазят някоя обективна идея. Какво по-добро от това да понатрупат проценти на гърба на майките на деца с увреждания, чийто проблеми страната замита в ъгъла от години. Изглежда грозно, извънредно, низко и гнусно. Поне в очите на естествените хора. За тези в „ Демократична България “ това е късмет да яхнат митинга, с цел да натрупат дивиденти. И го вършат.

Само не е ясно по какъв начин хора като Христо Иванов, лидер на „ Да, България “, Атанас Атанасов, водач на ДСБ и добре познатите псевдозелени ще убедят обществото в своите „ чисти “ планове.

Може би Иванов ще изясни какъв брой сполучлив правосъден министър е бил в кабинета „ Борисов 2 “? За негово страдание няма по какъв начин да го направи – той, дружно с ортаците му от Реформаторския блок, бе част от властта от края на 2014 до началото на 2017 година. Тогава тази коалиция имаше всички лостове да направи нещо за майките на деца с увреждания. Някой спомня ли си тази тематика да е повдигана тогава? Може би като народен представител от Реформаторския блок сегашният водач на ДСБ Атанас Атанасов е направил нещо по въпроса? Ами, не е.
Колкото до „ зелените “, те профанизират всичко, към което станат съпричастни.

Истината е, че „ Демократична България “ е задруга от три незначителни в политиката формацийки, които са сключили брак по сметка в името на една цел – да се докопат до властта. За да реализират това те са подготвени на всичко, даже да яхнат и опорочат голяма по значимост обществена идея, като митинга на майките на деца с увреждания.

На предварителните избори за Народно заседание през 2017 година „ Да, България “ се яви в коалиция с Политическа партия „ Зелените “ и ДЕОС. Въпреки цялата реклама в присъдружните им медии от кръга Капитал, резултатът беше жалък – под 3%.

Властта и въздействието очевидно са огромна упоритост на Иванов и компания, защото напролет на 2018-а той се взе отново със „ зелените “, като този път ДСБ зае мястото на разпусналата се ДЕОС.

В „ Да, България “ главният кадрови актив е формиран от разпадналата се „ Протестна мрежа “, чийто членове са специалисти по усвояването на грантове от задгранични спонсори, като „ Отворено общество “ и „ Америка за България “. Самият Христо Иванов беше началник на Българския институт за правни начинания, прибрал финансиране за хиляди щатски долари.

Политическа партия „ Зелените “ на процедура са едно с обединението „ За да остане природа в България “ – за тях „ Труд “ от години изнася обстоятелства по какъв начин усвояват милиони евро от Европейския съюз за планове, от които няма никаква изгода. Маскирани зад екологична идея, „ природозащитниците “ обслужват персоналния си финансов интерес. Известни са с извиването на ръце на всички държавни управления от 2000 година насам. Със правосъдни тъжби стопират планове, които подсигуряват развиването на обособени райони и на цялата българска стопанска система. Примери доста – автомагистрала „ Струма “, заводът за преправка на битови боклуци в София, вторият кабинков въжен превоз в ски зона „ Банско “ и доста други.

За да привлекат внимание, тази година „ зелените “ заложиха на остарялата си политическа дъвка – сякаш спасяването на Пирин. Изляха куп неистини и първоначално съумяха да манипулират обществото. Но си вкараха сериозен автогол – митингът им се саморазобличи като политически, тъй като паралелно с елементарните хора застанаха Радан Кънев Христо Иванов, Атанас Атанасов. И те да „ избавят “ Пирин. Именно в разгара на тази операция бе основана „ Демократична България “, което доуби шествията и преди да приключат безславно на тях се събираха по десетина души. Просто същинските жители схванаха, че са били използвани.

Сега има нова опция за митинги – майките се надигат и „ десните “ желаят да се възползват. Но в случай че опорочат тази идея, на идващите избори няма да съберат и 0.1%.

Подгряване

Днес Христо Иванов даде изявление за БНР, което бе представено на дълго и необятно от присъдружните медии на „ Демократична България “. Темата не бе митинга на майките, а друга акция на „ десните “ – Истанбулската спогодба. Миналата седмица тя бе отхвърлена от Конституционния съд, а Иванов изясни какъв брой неприятно е това. Той употребява медийната си изява, с цел да оплюе държавното управление, което е безусловно затопляне за яхването на днешния митинг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР