Жълт код за снеговалежи е в сила за 6 области

...
Жълт код за снеговалежи е в сила за 6 области
Коментари Харесай

Дъжд и вятър край морето през новата седмица

" Жъл " т код за снеговалежи е в действие за 6 области на страната за 17 декември. Предупреждението важи за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Разград, Търговище и Велико Търново, където се чакат снеговалежи и формиране на нова снежната завивка с дебелина до 10 см.

Днес ще се задържи облачно. Валежи от сняг ще има в основно в Дунавската низина и в Предбалкана. Дъжд ще превалява на доста места в Централна Южна и Източна България, а в Лудогорието дъждът ще минава в сняг с условия за формиране на поледици. Вятърът последователно ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, по морския бряг до 10°. 

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в масивите от Източна България – от дъжд и влажен сняг. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

По Черноморието ще е облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури сред 10° и 12°. Температурата на морската вода е към 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север, ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време, през първия ден с превалявания: в Западна и Централна България – от сняг, тук-там в Горнотракийската равнина и по Черноморието – най-вече от дъжд. В Източна България ще бъде и прохладно. В сряда в множеството региони към този момент ще е без превалявания. В четвъртък и петък ще е студено, изключително заран, само че вероятността за превалявания е малка; ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността.

Още първия ден вятърът ще отслабне. Слабо ще се затопли. През почивните дни още веднъж се покачва вероятността за валежи – през първия ден в югозападната, а през втория в североизточната половина от страната. Валежите ще са от най-вече от дъжд, в планините и планинските региони – от сняг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР