Jaguar показа фейслифт версията на F-Type, която ще влезе в

...
Jaguar показа фейслифт версията на F-Type, която ще влезе в
Коментари Харесай

Jaguar F-Type - с дързък и ядосан фейслифт за 2020 г.

Jaguar сподели фейслифт версията на F-Type, която ще влезе в шоурумите следващата година. Освен с обновен външен тип, спортният модел на британците, който се предлага във версии с корав и мек покрив, разполага и с новото цифрово 12.3-инчово табло на компанията, както и усъвършенствана версия на своя V8 мотор.

За разлика от сходни версии на други марки и модели, при фейслифта на F-Type измененията по купето ясно се виждат.

Цялата предна част на колата е изменена, ориентацията на фаровете към този момент не е отвесна, а хоризонтална, до момента в който капакът е модифициран, с цел да пасне на по-заоблените форми на обновеното купе.

Отзад измененията не са толкоз ясно забележими. Все отново стоповете имат по-остри линии, а долната част на бронята и дифузьора варират според от мотора на съответната кола.

Интериорът на актуализирания F-Type следва последните трендове в промишлеността и към този момент разполага с напълно цифрово табло, мултимедийната система поддържа стандартите Apple CarPLay и Android Auto, а софтуерът може да се ъпдейтва безжично.

В двигателната гама са непокътнати непроменени 2.0-литровият турбо мотор с четири цилиндъра, както и компресорният 3.0-литров V6. Най-големият 5.0-литров компресорен V8 мотор обаче е получил вниманието на инженерите и към този момент генерира 575 к.с. и 700 Нм оптимален въртящ миг.

С този мотор ще бъде оборудвана върховата версия F-Type R, която ще форсира до 100 км/ч за малко над 3.5 секунди, а оптималната й скорост ще бъде лимитирана по електронен път на 299 км/ч. Окачването също е изцяло ревизирано и към този момент моделът се предлага с адаптивни амортисьори, които се нагаждат автоматизирано по отношение на пътните условия.

В Европа моделът ще се предлага и с още една версия на V8 мотора, разполагаща с 444 к.с.и 580 Нм, която ще се предлага както единствено със задно предаване, по този начин и с 4х4. В този си тип Jaguar F-Type форсира до 100 км/ч за 4.5 секунди.

Интересна детайлност e, че и двете версии с V8 мотор ще бъдат оборудвани с функционалност за спокоен старт, с цел да не будим заран съседите, когато си запалителен колата.

Jaguar към този момент приема поръчки за колата с цени, започващи от 54 060 паунда, отбелязвайки дребно нарастване по отношение на настоящия модел, чиято базова версия коства 52 310 паунда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР