Jaguar Land Rover, в партньорство с гиганта BASF, стартира нова инициатива,

...
Jaguar Land Rover, в партньорство с гиганта BASF,
стартира нова инициатива,
Коментари Харесай

JAGUAR LAND ROVER с нова инициатива за намаляване на отпадъчните пластмаси

Jaguar Land Rover, в партньорство с колоса BASF, стартира нова самодейност, задачата на която е намаляването на отпадъчните пластмаси чрез повторната им приложимост с рециклиране и потреблението им за формирането на детайли при бъдещите модели на марките JAGUAR и LAND ROVER.

От JAGUAR LAND ROVER споделят, че посредством на иновативен нов способ за рециклиране ChemCycling, на пластмасовите боклуци може да бъде вдъхнат нов живот под формата на луксозен материал, с който сега се извършват проби в първообраз на изцяло електрическия Jaguar I-PACE. Крайният продукт от преработването е пиролизно масло, което по-късно може да бъде формовано и оцветено съгласно съответните потребности.

"Пластмасите са жизненоважни за автомобилното произвеждане и са се доказали като добър вид по време на техния експлоатационен цикъл ", коментира Крис Браун, старши управител на подразделението Устойчивост на JAGUAR LAND ROVER. "В същото време обаче пластмасовите боклуци не престават да бъдат главен световен проблем. Решаването му изисква новаторско и комбинирано мислене сред регулатори, произовдители и снабдители ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР