Jaguar Land Rover развива визията интелигентно купе за колите сиИнженерите

...
Jaguar Land Rover развива визията интелигентно купе за колите сиИнженерите
Коментари Харесай

3D дисплеи ще предупреждават за опасности по пътя

Jaguar Land Rover развива визията „ интелигентно ” купе за колите си

Инженерите на Jaguar Land Rover работят върху нов тримерен екран за планиране на предизвестия за заплаха на пътя (снимка: Jaguar Land Rover)

Jaguar Land Rover създава последващо потомство дисплейна технология, която може да излъчва информация за рискове на пътя в действително време. Друга забавна функционалност ще разрешава на пасажерите да гледат 3D филми непосредствено от седалките си и без потребност от специфични очила, което е част от визията на компанията за споделено и самостоятелно бъдеще.

Инженерите на Jaguar Land Rover работят също върху нов тримерен екран за планиране на предизвестия за заплаха на пътя, които ще оказват помощ на лидера при неприятна видимост. Обогатената действителност (Augmented reality) ще прожектира в дълбочина известия за пътната настилка и изискванията за шофиране.
още по тематиката
Проучвания, извършени в Германия, демонстрират, че използването на стереоскопични 3D екрани в автомобилната промишленост могат да подобрят точността на преценките и времето за реакция посредством „ изскачащи ” указания в точното време.

В изцяло самостоятелно бъдеще 3D екраните ще оферират персонализирано преживяване и ще разрешат на пасажерите независимо да избират какво да гледат – било то осведомително системи или клипове за развлечение. Няколко пасажери, споделящи пътешестване, ще могат да се насладят на личния си избор на медии – в това число детайлности за пътуването, забавни места в близост и филми, които ще бъдат усъвършенствани за мястото, където седят.

Jaguar Land Rover си партнира с Центъра за напреднала фотоника и електроника в университета Кеймбридж, като взаимната им работа е фокусирана върху изобретяването на обграждащ „ head-up ” екран, който ще подхожда на действителното прекарване при шофиране. Това ще разреши на водачите да реагират естествено на заплахите и известията при всевъзможни условия на пътя.

Проучването за идващото потомство „ head-up ” екран е част от проектите за развиване на визията „ Интелигентно купе ” на Jaguar Land Rover. Визията има за цел да приложи технологии, които се комбинират, с цел да основат персонализирано пространство за водача и пасажерите вътре в купето.

Фокусът на английския авто производител е да приспособява своите артикули и услуги към бързо изменящия се свят посредством нововъведения. Целите са: нулеви излъчвания, нулеви повреди и нулеви тапи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР