Ж аблек е многогодишно едро тревисто растение от семейство Бобови.

...
Ж аблек е многогодишно едро тревисто растение от семейство Бобови.
Коментари Харесай

Невероятното растение, което понижава кръвната захар

Ж аблек е многогодишно едро тревисто растение от семейство Бобови. Известно е още с имената гърличе и конски ребра. Расте из влажни сенчести места в ровове, край канали, на­рядко из цялата страна докъм 1300 м надморска височина, описват във видео на канала " " във.

Многогодишно голо тревисто растение с разклонено, високо до 1м. набраздено стъбълце. Листата са прилистници, текоперести, 11-21 линейно елиптични листчета, които приключват на върха с късо осилче. Цветовете са синкаволилави, рядко бели, със звънчевидна 5-делна чашка, 5-листно венче, формирано от тъпа ладийка, знаменце и две крилца, 10 тичинки и един плодник. Те са събрани в едри гроздовидни съцветия. Плодът е линеен многосеменен фасул.

Билката съдържа гванидиновото производно галегинин с хипогликемичко деяние. Освен това са открити флавоноиди, танини, сапонини и горчиви субстанции.

Лечебно деяние имат цветовете на растението, от които се вършат отвари. Действа на правилото на инсулина - намалява кръвната захар и по тази причина постоянно се ползва при лекуване на по-леки форми на диабет. Отварите се употребяват и за увеличение на кърмата при майките.

Употребата на билката би трябвало да става деликатно и под лекарски надзор, защото може да докара до повишаване на артериалното налягане и до стомашно-чревни нарушавания.

Преди да приемате медикаменти или билки, е добре да се консултирате с доктор.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускайОбратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНавални е в наказателна колония на 100 км от МоскваАктьорът написа, че кара болестта относително лекоНад 7000 души с COVID-19 се лекуват в лечебни заведенияОт 18 март се позволява провеждането на присъствени образователни занятия за всички възпитаници от 5 до 12 клас, в случай че в учебното заведение броят на учениците във всеки един клас е не повече от 35Опитът на Перу при лекуването с ивермектинЧрез тях потребителите ще могат да вършат по-добри клиповеСоциалните сътрудници не са постигнали единогласие по плана " Задължителната 10-дневна карантина за завръщащите се от Африка ще продължи за неопределен срок ", съобщи основният държавен здравен инспекторВъвеждат се единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в туристическите обектиТрябва да се напомня за какво най-тежката война в наше време е към момента предизвикателство за сигурността, стабилността и интернационалния ред, написа в разбор за Vesti.bg Руслан ТрадЕдин от най-новите политически планове в България с чикагски корен - Републиканци за България - показа на онлайн среща програмата си за българите зад граница пред сънародници във Ветровития градПрисъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред апелативния съдПри продобиване на изборите стартираме незабавно процеса, само че като действителна антикризисна мярка за подкрепяне на хората и бизнесаБСП предлага страната да заплати за обследването на постройките
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР