Иззети са 730 саксии с растения от рода на конопа,

...
Иззети са 730 саксии с растения от рода на конопа,
Коментари Харесай

Криминалисти разкриха модерна наркооранжерия в Габрово

Иззети са 730 саксии с растения от рода на конопа, над 90 кг зелена и 35 г суха тревиста маса, реагирала на марихуана при наркотеста; арестувани са 52-годишен локален гражданин и 21-годишна столичанка.


Специализираната интервенция по противопоставяне на наркопроизводството и наркоразпространението е подхваната след следствие, извършено от криминалисти на ОДМВР- Габрово.

В дейностите, осъществени под наблюдението на прокуратурата, са взели участие и сътрудниците им от РУ-Габрово. В хода на интервенцията е подхванато претършуване на хале на бивше дружество в града, където униформените разкрили помещение, особено пригодено за развъждане на марихуана. От него са конфискувани общо 429 саксии с растения от рода на конопа и 64,705 кг зелена растителна маса, реагирала при тестванията на марихуана.

Помещението било обзаведено с извънредно съвременно съоръжение за развъждането на растенията - лампи с подобаваща цветна температура, поливна система, вентилация, филтри, уреди за надзор на температурата и влажността, и други На място криминалистите задържали 52-годишен локален гражданин и 21-годишна столичанка. В рамките на следствието е открито, че в личен парцел в с. Драгановци габровецът е построил миниоранжерия за развъждане на марихуана. Оттам са конфискувани още 301 саксии с растение от рода на конопа, 27,226 кг зелена растителна маса и 35 грама суха маса, както и съответното съоръжение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.354 в от Наказателен кодекс, работата по документирането му продължава под наблюдението на районната прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР