Иззеха близо 820 кг тютюн с неплатен акциз в Пловдив,

...
Иззеха близо 820 кг тютюн с неплатен акциз в Пловдив,
Коментари Харесай

Иззеха близо тон контрабанден тютюн в Пловдив

Иззеха близо 820 кг тютюн с неплатен данък в Пловдив , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Операцията против нелегално разпространяване на акцизни артикули , е извършена от чиновници на Регионална дирекция „ Гранична полиция “-Смолян “.

Полицейските дейности, подхванати от 9 до 11 септември на територията на Пловдив, са осъществени взаимно с сътрудници от ОД на Министерство на вътрешните работи и с присъединяване на чиновници от Главна дирекция „ Гранична полиция “, под управлението на Районна прокуратура.

Проверени са складови бази, моторни транспортни средства и частни парцели, за които имало подозрение, че се употребяват за предпазване, транспортиране и преправка на акцизни артикули без платени такси към страната. 
 Министерство на вътрешните работи
В хода на интервенцията, в следобедните часове на 9 септември, един от взаимни екипи е ревизирал лек автомобил, със софийска регистрация пред офис на куриерска компания в Пловдив. -->

При огледа на леката кола, ръководена от гражданин на благоевградския район, са открити 52 запечатани найлонови плика с друго тегло, съдържащи ситно нарязана жълто - кафява тревна маса с аромат на тютюн, с етикети на известни тютюнопреработващи компании, с общо тегло към 147 кг.
 Министерство на вътрешните работи
При последвалата инспекция в офиса на компанията са открити о ще 10 кг ситно нарязана маса, пакетирана по подобен метод. Като съизвършител, е арестуван гражданин на Пловдив.

На него и на водача е избрана мярка за задържане за период до 24 часа. На същата дата, при инспекция в централен склад на куриерска компания в Пловдив, са открити 97 запечатани плика с друго тегло, съдържащи ситно нарязана жълто-кафява тревна маса с аромат на тютюн, също с етикети на известни марки. Общото тегло на конфискувания тютюн е 140 кг.

В рамките на същата интервенция е инспектирана и складова база в Пловдив, където при инспекция на пространствата, са открити 12 чувала с нарязан тютюн и 26 плика от по 1 кг, всичко с общо тегло 225 кг.
 Министерство на вътрешните работи
При последвала инспекция в къща в Пловдив в допълнение, са конфискувани откритите още 292 кг нарязан тютюн, разпределен в чували и 5 кг, разфасовани в опаковки по 1 кг. При огледа са открити и две везни, принтер, преносим компютър, транспортни документи и транспортни опаковки на известна куриерска компания, опаковъчно фолио.

Общото конфискувано в границите на интервенцията количество тютюн без заплатени акцизни такси е 819 кг. Работата по документирането на случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР