Изявленията на унгарския премиер Виктор Орбан за ролята на Червената

...
Изявленията на унгарския премиер Виктор Орбан за ролята на Червената
Коментари Харесай

Русия нападна Орбан за изкривяване на историческата истина около ВСВ

Изявленията на унгарския министър председател Виктор Орбан за ролята на Червената войска през Втората международна война жестоко изкривяват историческата истина , точно Унгария при диктатора Миклош Хорти в тези години беше съдружник на Хитлер и се " означи " с всеобщи закононарушения в окупираните територии . Това посочи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от съветските медии.

По думите на Захарова по-рано, по време на тирада на площад " Сабадшаг " в Будапеща, Орбан е нарекъл разположеният там монумент , повдигнат в памет на 80 хиляди бойци от Червената войска, починали по време на " освобождението " на унгарската столица, " монумент на руската окупация ".

" Подобни изказвания жестоко изкривяват историческата истина и събитията от Втората международна война, резултатите от която са доказани от съответните решения на Нюрнбергския арбитражен съд. Бихме желали да напомним, че хортистка Унгария, непосредствен съдружник на Хитлер, взе интензивно присъединяване в разделянето на Чехословакия и хитлеровската експанзия против Югослави я, на 27 юни 1941 инициативно се причисли към нападението на нацистка Германия против Съветския съюз и се " означи " в окупираните територии с всеобщи закононарушения против цивилни, както и руски военнопленници ", се акцентира в коментара Захарова.

Тя означи, че Червената войска, като е избавила народите на Европа от " кафявата чума ", им била донесла мир и независимост .

" Понастоящем в някои страни се следи блян да се изопачи този факт и да се заглуши основната роля на страната ни в Победата над фашизма, да се размие историческата отговорност на обособените столици за закононарушенията през военния интервал, да се " избелят " режимите на нацистките поддръжници. Ние ще продължим уверено да се противопоставяме на сходни фалшификации ", настоя още говорителката на съветското външно ведомство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР