Изявленията, че е „невъзможно“ връщане на временно завладяния град Херсон

...
Изявленията, че е „невъзможно“ връщане на временно завладяния град Херсон
Коментари Харесай

Лондон: Русия планира дългосрочен контрол над украинския Херсон

Изявленията, че е „ невероятно “ връщане на краткотрайно превзетия град Херсон на Украйна и прекосяване от гривна към рубла евентуално демонстрират желанието на Русия да окаже мощно политическо и икономическо въздействие върху Херсон в дълготраен проект. Това разяснява английското министерство на защитата в Twitter, представен от организация Укринформ.

След завладяването на Херсон Русия се опита да легитимира контрола си над града и близките територии, като откри проруска администрация. Последните изказвания на тази администрация включват оповестяване на връщането на украинския надзор като „ невероятно “ и оповестяване на 4-месечна смяна на валутата от украинска гривна към съветска рубла.

Тези изказвания евентуално демонстрират желанието на Руската федерация да окаже мощно политическо и икономическо въздействие върху Херсон в дълготраен проект. „ Дългосрочният надзор над Херсон и неговите транспортни връзки ще усъвършенства способността на Русия да поддържа напредването на север и запад, и ще усъвършенства сигурността на съветския надзор над Крим “, се споделя в изказването.

Както заяви Укринформ, в Херсон и част от Запорожие райони съветските сили прекъснаха връзките и интернет. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР