Изявлението на руския президент Владимир Путин на форума във Валдай

...
Изявлението на руския президент Владимир Путин на форума във Валдай
Коментари Харесай

Полша се засегна от думите на Путин

Изявлението на съветския президент Владимир Путин на форума във Валдай за отприщването на Втората международна война от Полша беше мъчителен удар за Варшава. До това умозаключение стигнаха наблюдаващите на портала Rubaltic.

Наблюдателите на Rubaltic видяха един миг, който стана неприятна " изненада " за поляците. Това е речта на Владимир Путин на форума във Валдай. Президентът напомни присъединяване на Варшава в чудовищните събития от 1939-1945 година, както и контракта сред Полша и Германия за разделянето на Чехословакия, който предизвика експлоадирането на войната.

Журналистите припомниха, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен преди този момент осъди решението на Полша да сложи националното законодателство над правните правила на Европейски Съюз. Германия също заплаши Варшава с изключване от Европейския съюз без право да се върне в съюза.

По-рано беше обявено, че полският министър председател Анджей Дуда е отхвърлил излизането на страната си от Европейския съюз. Според него Брюксел направи " изкупителна жертва " от Варшава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР