Изявлението на ръководителя на външната служба на ЕС Жозеп Борел

...
Изявлението на ръководителя на външната служба на ЕС Жозеп Борел
Коментари Харесай

Захарова: Изявлението на Борел относно военната помощ за Украйна превръща ЕС в агресивна машина на НАТО

Изявлението на ръководителя на външната работа на Европейски Съюз Жозеп Борел за желанието на Европейски Съюз да търси споразумяване на спора в Украйна със мощ и да разшири военната помощ за тази страна, трансформира тази организация в нападателна машина на НАТО. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ", предава ТАСС.

„ Това поставя завършек на избран стадий от съществуването на Европейския съюз и след изказването на Борел той го направи, без значение дали това изказване е направено за него, ние като цяло не се интересуваме от това, това е интензивно изказване. Така че това изказване управлява работата на Европейския съюз и съществуването на тази организация като цяло е от напълно друго равнище. От стопански блок, филантропична, политическа организация, тази конструкция стана част от военно-агресивната машина на северноатлантическото пространство под чадъра, несъмнено, НАТО “, добави още Захарова.

„ Това е организация, която носи експанзия в пространството, което директно смята за своя зона на отговорност. И в този момент различен въпрос: Европейският съюз, като де факто част от НАТО, счита кое пространство за своя зона на отговорност? В последна сметка, в случай че се съди по тези опити и, съдейки по това, което сме виждали през десетилетията, зоната на отговорност на Северноатлантическия алианс, а в този момент и неговия стопански отдел под формата на Европейски Съюз, се трансформира освен в Северен Атлантик, това са доста по-големи апетити и доста разширена география, в случай че не приемем тези ползи за световни “, сподели Захарова.

По-рано Борел удостовери желанието на Европейския съюз да търси споразумяване на спора в Украйна със мощ и да разшири военната помощ за тази страна. Той съобщи тази позиция в понеделник при идването си на среща на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург. Според Борел " в идващите дни " ескалацията на напрежението в Донбас единствено ще се ускорява.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР