Изявлението на президента Тръмп в неделя, че ще пусне Турция

...
Изявлението на президента Тръмп в неделя, че ще пусне Турция
Коментари Харесай

Ивета Чернева в Ню Йорк Таймс: Предаде ли кюрдите Тръмп?

Изявлението на президента Тръмп в неделя, че ще пусне Турция да навлезе в кюрдските елементи на северна Сирия, като изтегли американските войски, е мощно тревожно. Съединените Щати де-факто предадоха кордите, които изнесоха огромната част от борбите против Ислямска Държава.
Това, което Ердоган е замислил, не е спокойно разселване на сирийци. Под претекста на разселване на сирийски бежанци, войските му ще атакуван, с цел да унищожат кюрдските бойци и цивилно население.

По-късно Тръмп предизвести, че ще опустоши турската стопанска система, в случай че кюрдите биват атакувани, само че на Ердоган просто му би трябвало американските войски да се махнат от пътя му. Той няма да обръща внимание на това какво приказва Тръмп в този момент.

Съединените Щати пращат на съдружниците си в региона – и в действителност на всички места – неверното обръщение: Ще ви използваме, до момента в който ни трябвате, и след това ще ви хвърлим на вълците.

Освен това е доста евентуално 10 хилядите хванати бойци на Ислямска Държава, които се държат от кюрдите, да избягат откакто кюрдските елементи се насочат да отхвърлен Турция. Поздравления, господин Тръмп.

Опасявам се, че това е началото на турски геноцид против кюрдите. И Тръмп ще е отговорен за това. Така не се прави външна политика.

Ивета Чернева, коментар в Ню Йорк Таймс
Авторът е създател на книги и е служил в организации на Организация на обединените нации, както и като помощник в Конгреса

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР