Изявлението на Министерството на външните работи на Русия за изказванията

...
Изявлението на Министерството на външните работи на Русия за изказванията
Коментари Харесай

Посолството на Русия излезе с позиция

Изявлението на Министерството на външните работи на Русия за изявленията по отношение на признаването от Русия на независимостта на Донецката и Луганската Народни Републики:

„ Във връзка с изказаната от Генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш след редица изказвания на западните политици рецензия на решението на Президента на Руската Федерация за признание на Донецката и Луганската Народни Републики като самостоятелни страни бихме желали да отбележим следното.

Смятаме за много отдалечени от действителността звучащите през днешния ден разсъждения за нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и за нуждата на извършване на минския „ Комплекс от ограничения “, утвърден с резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации 2202.

Възниква законосъобразен въпрос – къде са били през последните осем години всички тези деятели, когато режимът в Киев, пристигнал на власт вследствие на държавния прелом, водеше против жителите си наказателна военна интервенция, довела до 14 хиляди жертви измежду цивилен лица.

Като най-грубото нарушаване на минския „ Комплекс от ограничения “ против Донбас беше въведена най-жестоката превоза и икономическа обсада, бяха прекъснати изплащания на пенсиите и обществените принадлежности на жителите му, които Владимир Зеленский ги назова „ организми “, като им предложи да се махат от Украйна. Такива дейности имат всички признаци на геноцид.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР