Изявлението на лидера на ДОСТ Лютви Местан за статута на

...
Изявлението на лидера на ДОСТ Лютви Местан за статута на
Коментари Харесай

Ибрахим Карахасан-Чънар: Изявлението на Лютви Местан за турското мацинство е флирт

Изявлението на водача на ДОСТ Лютви Местан за статута на турското малцинство съставлява един флирт, съобщи в предаването " 12+3 " историкът и публицист Ибрахим  Карахасан-Чънар:

Изявлението на господин Местан е просто един флирт, да не кажа фриволност, що се отнася до нашите етнически проблеми. Когато приказваш за тези неща, ще изтъквам някои модерни интернационалните стандарти, само че това по никакъв метод не значи, че Лютви Местан не ги знае, тъй като той по някакъв метод, директно или индиректно, взе участие при отчета на Рамковата спогодба, който беше изработен при започване на нашето хилядолетие.

Когато става въпрос дали имаме национално малцинство, или езиково, религиозно, етническо, аз считам, че нещата имам паритет. Въпросът е коя страна какво е приела. Например, в случай че приказваме за Европа м, доста страни не използват понятието национално малцинство. Аз считам, че национално малцинство и етнически или религиозни малцинства, в действителност те са шапката на националното малцинство.

Аз считам, че неговият глас е популистки и аз мисля, че този флирт, който той стартира, той просто не осъзнава какъв брой е сериозен този проблем. Най-лошото в нашата страна е, че хората, се схващат добре, малцинствата, само че политиците, с цел да завоюват някакви дивиденти, постоянно употребяват за пушечно месо масата от българския народ. Аз считам че българските турци са неразривна част от българската нация и те вършат доста и ще вършат доста за развиването на нашата страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР