Изявлението на австрийския канцлер Карл Нехамер за издигане на повече

...
Изявлението на австрийския канцлер Карл Нехамер за издигане на повече
Коментари Харесай

Критики в Австрия срещу изявление на канцлера Нехамер за бариери по външните граници на ЕС

Изявлението на австрийския канцлер Карл Нехамер за издигане на повече гранични бариери по външната граница на Европейския съюз и слагане завършек на табуто " огради " провокира реакции на австрийските партии, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Критика бе отправена от Партията на Зелените, съдружен сътрудник на Австрийската национална партия (АНП). Според Зигрид Маурер, ръководителка на парламентарната група на Зелените, сходно изказване способства повече за дискусия в дебата, в сравнение с за намиране на решение.

 

Парламентарният клуб на Австрийската социалдемократическа партия (АСДП) насочва укор към АНП, че води „ безпомощна алегорична политика “ във връзка с бежанците и мигрантите.

 

" От години държавните управления на АНП не вършат нищо, с цел да решат стабилно тематиката за незаконната миграция ", се споделя в известие на парламентарния клуб на АСДП. " С неверни сътрудници като Орбан, който води Австрия за носа, Нехамер губи напълно доверието. Федералното държавно управление не е в положение да показа съществени оферти за нова бежанска и мигрантска система в Европа. "

 

Възмутени са и политици от опозиционната партия НЕОС от предлагането на канцлера.

 

Евродепутатката Клаудия Гамон е на мнение, че това предложение „ а ла Тръмп “ ще приближи Австрия още повече към десните популисти като унгарския министър председател Виктор Орбан и ще я изолира от останалите страни членки на Европейския съюз.

 

„ Федералният канцлер би трябвало да се застъпи за обща европейска бежанска система вместо да пилее милиони евро за километрични огради. И на първо място той би трябвало като първа стъпка да отдръпна ветото против България и Румъния “, сподели Гамон.

 

Категорична е реакцията на Австрийската партия на свободата (АПС).

„ Щом Нехамер има съществени планове, то е извънредно време държавното управление да сложи гранични бариери на стратегически значими пунктове по австрийската граница и незабавно да си удържи разноските от вноската, която Австрия заплаща на Европейския съюз. Това става по-бързо, в сравнение с да се чака утвърждение за финансиране от страна на Европейския съюз. Тъй като няма " цитадела Европа ", има потребност от " цитадела Австрия " и граничните бариери са значим принос за това “, декларират шефът на АПС Херберт Кикъл и представителят по въпросите на сигурността на партията Ханес Амесбауер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР