Изявление на главния прокурор Иван Гешев: Днес отбелязваме Международния възпоменателен ден

...
Изявление на главния прокурор Иван Гешев:
Днес отбелязваме Международния възпоменателен ден
Коментари Харесай

Гешев: В този ден си спомняме за всички над 6 милиона жертви на Холокоста

Изявление на основния прокурор Иван Гешев:

Днес означаваме Международния възпоменателен ден на жертвите на Холокоста и 78-та годишнина от освобождението на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау.



Утрото на 27-ми януари, носи свободата на близо 7000 души, само че преди тях над милион са изгубили живота си в лагера на гибелта.

В този ден си спомняме за всички над 6 милиона жертви на Холокоста, жертви на омразата и предразсъдъците.

Загубените милиони животи не могат и не би трябвало да бъдат забравени. Историята би трябвало да се помни, с цел да не се повтарят грешките от нея. Ние можем да го създадем, тъй като имаме голяма мощ и тя е в нас самите.

Нашата нация би трябвало да е горда с образеца, който преди 80-години е дала за хуманизъм, приемливост, достолепие и храброст.

По време на Втората международна война българският народ не съобщи своите евреи и не позволи нито един от тях да бъде депортиран в лагерите на гибелта.

Юбилейната 80-та годишнина от спасяването на всички български евреи, Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България, означават с самодейност за създаване на монумент и осъществяване на интернационална конференция със СУ „ Св. Климент Охридски “, отдадени на ролята на българските праведници и адвокати в това благородно дело.



И в годината на този празник, Прокуратурата на Република България ще продължава да работи срещу антидемократичните и антисемитските прояви, уронващи престижа ни като народ, какъвто е Луковмарш. Нека всички да работим дружно в името на националния интерес!

Нищо не е забравено и няма да бъде забравено!

#WeRemember 

В този ден си спомняме за всички над 6 милиона жертви на омразата и предразсъдъците, на Холокоста.

Може да се гордеем като нация, че сме избавили своите евреи.

Нищо не е забравено и няма да бъде забравено.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР