Изявление на Газпром, че ще продължи Турски поток през България

...
Изявление на Газпром, че ще продължи Турски поток през България
Коментари Харесай

Ще мине ли Турски поток през хъб Балкан на път към ЕС

Изявление на " Газпром ", че ще продължи " Турски поток " през България и че ще " резервира " тръбата оживи упоритостите за присъединяване ни в огромната газова игра. Тя би трябвало да стартира напълно скоро с пазарен тест кой желае да се включи в преноса на стратегическия артикул природен газ.

Но това изказване провокира и реакции от Европейски Съюз и Съединени американски щати по тази сензитивна тематика.

Европейската комисия " няма да го поддържа " " Турски поток ", в случай че газопроводът не дава отговор на изискванията на Европейски Съюз, сподели Марош Шефчович, заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за енергийната политика на Европейски Съюз. Той е словак, а това е значимо, както ще се разбере по-нататък в ревюто.

Комисията ще " реагира в границите на своята подготвеност ", в случай че България, накърни енергийната сигурност на Европейски Съюз, добави той на 11 декември в изказване пред Euobserver.

Предупреждението на Шефчович идва на фона на напрежението, което поражда различен газопровод от Русия - за Германия, наименуван " Северен поток " 2.

" Северен поток " 2 и разширеният водопровод " Турски поток " се стремят да задълбочат зависимостта (на ЕС) от Русия, сподели американският посланик Франсис Фенън. Освен това немските и турските тръби заобикаляли страни като Полша и Украйна.

Те (двата проекта) са политически принадлежности... и съветската страна употребява силата за осъществяване на политически цели, сподели той, също представен от Euobserver.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР