Изясняват се причините за тежката верижна катастрофа между три автомобила

...
Изясняват се причините за тежката верижна катастрофа между три автомобила
Коментари Харесай

Какво доведе до смъртоносната катастрофа край София?

Изясняват се аргументите за тежката верижна злополука сред три автомобила на пътя София-Самоков край Панчарево. Инцидентът е станал в късните часове на вторника на бул. „ Самоковско шосе ”, на отбивката за Бистрица. При злополуката има умрял и деветима ранени, двама от които са в тежко положение. В тази права има знак за ограничаване от 30 км/час.

„ В посока Панчарево лек автомобил губи ръководството и навлиза в насрещното придвижване. Възможно е да е подхванато изпреварване, макар че е неразрешено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от фамилно празненство. Момчето е карало. Има версия, че има приложимост на алкохол, само че това ще кажат назначените експертизи. ”

Това съобщи пред Нова тв специалистът по пътна сигурност Диана Русинова. " В региона се подхващат и доста неправилни изпреварвания, макар че маркировката го не разрешава ", добави тя. 

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им конфликт в тях се врязва и трета кола.

„ Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко положение. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки пострадвания. По-леко потърпевши са и пътуващите в третия автомобил.

Загиналия в действителност е водачът в първата кола, а спътничката му е с тежки пострадвания и голям брой фрактури ”, уточни Русинова.

Също Нова заяви, че след тежките произшествия от последните месеци – министрите на вътрешните работи, на районното развиване и основният прокурор ще разискват ограничения, с които да се постави завършек на войната по пътищата.

На срещата, проведена от Института за пътна сигурност, се чака да бъдат показани резултатите от дейностите на институциите досега и какво следва оттук насетне.

Само през вчерашния ден станаха две тежки произшествия на автомагистрала „ Тракия ”. При тях двама души бяха ранени.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР