Изясняването на статута на криптовалутите ще бъде чакано събитие през

...
Изясняването на статута на криптовалутите ще бъде чакано събитие през
Коментари Харесай

Криптовалутите и телемедицината ще се развият през 2018 г.

Изясняването на статута на криптовалутите ще бъде чакано събитие през 2018 година, счита Невен Боянов, експерт в областта на високите технологии, създател на първото хакерспейс пространство във Велико Търново, бизнесмен и преподавател във Великотърновския университет.

В изявление за Българска телеграфна агенция Боянов очерта предстоящи новости - резултат от развиването на IT-сектора.

Търговията с криптовалути като разплащателно средство ще продължи, само че с цел да се избегнат спекулациите, би трябвало да бъдат откроени водачите в този тип разплащания, разяснява специалистът. Тези финансови средства, съгласно него, не подлежат на регулация, само че с цел да са налични, техният статут би трябвало да бъде регламентиран, с цел да се наложат като разплащателно средство и да се обясни курсът им, предвижда Боянов. Той означи, че всяко ново започващо дружество /Start up/ в международен мащаб е обвързало своята активност с новите парични средства.

Боянов разяснява, че през 2018 година ще се появят нови технологии, свързани със опазването на здравето. Една от посоките е развиването и одобряването на телемедицината. Неговият екип е създал приложение, което оказва помощ на дами, оперирани от рак на гърдата. Разработката е взаимна с американския институт по рехабилитация " Бърк ". Целта е хората, които нямат ежедневна връзка със своя терапевт, да знаят какво да вършат, с цел да продължат да съблюдават специфичния режим след сходни интервенции, означи Боянов.

Платформите, които се създават от експертите в тази област не лекуват, тяхната концепция е да улеснят достъпа до опазване на здравето и постоперативна терапия за всички пациенти, без значение какъв брой надалеч са от лекарите, посочи Боянов.

Експертът счита, че през 2018 година научната общественост ще продължи проучванията в региона на генетиката, като се чакат вести, свързани с разбора и структурата на ДНК, както и опциите за влияние върху нея.

Специалистът предвижда, че с развиването на облачните технологии, посредством които ще се съхраняват другите данни от здравния статус на всеки човек, ще се стигне до по-голяма точност при диагностицирането на дадени промени или при утежняване на здравословното положение на обособения човек.

Според него през 2018 година ще се приказва от ден на ден за неофициално обучение, което ще се базира още веднъж на усъвършенстването на технологиите. Боянов счита, че от ден на ден хора ще избират да се образоват, слушайки лекции онлайн от експерти, които са водещи в дадена област.

През 2018 година ще навлязат от ден на ден технологии, които изследват държанието на ползвателите на интернет. Това ще бъде една от стъпките за повишение на сигурността, сподели Боянов. Той означи, че Четвъртата индустриална гражданска война /Индустрия 4.0/ ще продължи през актуалната година с дигитализирането на още повече процеси и бизнеси. Следващото равнище е действителното приложение на роботиката и изкуствения разсъдък. Още повече функционалности, свързани с бита на хората, ще се правят без присъединяване на индивида, сподели той.

Боянов напомни, че първата фаза на революцията е цялостното въвеждане на електронната документи, както и автоматизацията на високо равнище в промишленото произвеждане и земеделието.

След затишието в развиването на галактическите технологии се чака още веднъж да бъдем наблюдаващи на напредък в това отношение, само че той ще бъде предизвикан от ползите на частния бизнес, уточни експертът по високи технологии.

Ако първичният подтик в разработките, свързани с космоса през предишния век, е бил артикул на съревнованието от двете страни на Желязната завеса, то през днешния ден, този сегмент от технологиите е тласкан, не от държавни политики, а от частни вложители, сподели Боянов. Според него това значи, че пробив ще има, тъй като през последните две-три години всички тези частни вложители са декларирали проекти, освен във връзка с сателитните територии, само че и като човешко прекрачване в нови галактически пространства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР