Изясняваме вътрешнопартийни проблеми на БСП. Няма политически натиск. Проверяваме това

...
Изясняваме вътрешнопартийни проблеми на БСП. Няма политически натиск. Проверяваме това
Коментари Харесай

МВР-шефът: Да се разберат в БСП, а не да ни занимават

Изясняваме вътрешнопартийни проблеми на Българска социалистическа партия. Няма политически напън. Проверяваме това лице Георги Георгиев бил ли е член на партията (БСП) по времето, когато е кандидатствал за член на Комисията за противопоставяне на корупцията в Шумен. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев на ексклузивен брифинг пред Министерство на вътрешните работи.

Радев изясни, че Министерство на вътрешните работи е направило инспекцията за участието в политическата партия на избран член на Комисията, тъй като по този начин им е предоставено от прокуратурата. Според него: " по политически аргументи ни изкарват отговорни. Да се схванат какво вършат, да не ни занимават и страната да върти в кръг ".

Съгласно закона член на държавна комисия няма право да членува в партия или коалиция. Прокуратурата изиска инспекция и ние действаме, обоснова инспекцията вътрешния министър.

На изключителния брифинг той отговори и на депутата от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев, който по-рано денем изиска опрощение от него. Няма политически напън, сподели вътрешният министър.

Прокуратурата ни е упълномощила да проверим - Георги Георгиев член ли е на Българска социалистическа партия от началото на 2017 година когато е позволен до конкурс на 26 януари. Той е назначен - август или септември в Комисията.
Искаме да установим има ли политическа активност - изпратили сме писма - питаме и Българска социалистическа партия за късия период, предоставен от прокуратурата, да ни дадат някакви протоколи. Той дал своя вот ли е, върви ли там, подписал ли се е. За това сме желали и копие за тези документи за 2017 година Назначен ли е Георгиев или не е назначен, изясни Радев задачата на инспекцията на Министерство на вътрешните работи в Шумен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР