Извратено порно на работа гледат държавни чиновници, а от Информационно

...
Извратено порно на работа гледат държавни чиновници, а от Информационно
Коментари Харесай

Кристиян Бойков: Чиновници гледат извратено порно на работа

 Извратено порно на работа гледат държавни служители, а от " Информационно обслужване " не могат да скрият следите от мръсните клипове. Това заяви във фейсбук Кристиян Бойков, упрекнат, че е хакнал Национална агенция за приходите.

Ето и обявата му във фейсбук:

Градивно пиратство... Или другояче казано по какъв начин половината държавна администрация употребява пиратски програмен продукт и наличие, което нарушава авторските права на сумати компании.

Говорим за една тревожна процедура на " Информационно обслужване " AД, Министерство на Транспорта, Министерство на защитата и доста други държавни структури. За тяхно огромно страдание, има по какъв начин да се направи програмен продукт, посредством който може да се прави регулярен мониторинг на Bittorent протокола (протоколът, който всички ние използваме, с цел да теглим торенти от интернет). Този протокол е обществен, документите и информацията също.

Наистина не знам кое е по-тревожно – това, че се смъква и употребява пиратски, т.е. противозаконен програмен продукт за стотици хиляди левове или това, че държавните служители гледат извратено порно на работните си места.

Нека вземем за образец Информационно обслужване, стожерът на осведомителните технологии в България. За инцидентен интервал от 30 дни, може да се види по какъв начин от общо 9 IP адреса, тяхна благосъстоятелност, се смъква пиратски програмен продукт като Microsoft Office ProPlus 2013 и 2016, Гугъл SketchUp Pro 2015, Microsoft Project Professional, голям брой незаконни активатори за Windows и обичаното ми – платената версия на JetBrains PHPStorm 2019.03 IDE, което е един от най-популярните софтуери за програмиране.

Става по- забавно, от други държавни събнети, част от AS12564 Council of Ministers (включително прокуратурата и съдилищата), се смъкват пиратски версии на VMware vCenter и VMware Workstation Pro, който се употребява за виртуализация на машини. А какво ще виртуализират? Е по какъв начин... цели 5 разнообразни пиратски версии на Microsoft Windows Server 2008, 2012 и 2016 – RTM и Standard, с цел да си вършат дейни директории и да си хостват готините системи. За служителите пък смъкват всевъзможни разновидности на Microsoft Office пакет – 2007, 2013, 2016 и прочие, като се абстрахирам от всякаквото готино порно, което очевидно употребяват - транс, гей, хентай, че дори и " примиъм порно “ и пиратските игри, които не са по никакъв начин малко...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР