Извор на мира – операцията на турските въоръжени сили в

...
Извор на мира – операцията на турските въоръжени сили в
Коментари Харесай

Спират турската офанзива в Североизточна Сирия

" Извор на мира " – интервенцията на турските въоръжени сили в Североизточна Сирия – се приключва, а по-нататъшното развиване на ситуацията ще зависи от това до каква степен сполучливо ще бъде осъществено изтеглянето на кюрдските военизирани формирования и техните оръжия.

Това заяви сподели съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС, след приключването на повече от шестчасовите договаряния на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в Сочи, написа standartnews.com.

Лавров заяви, че съветска военна полиция и бойци на сирийската гранична работа ще стартират взаимно наблюдаване на региона " от сирийската страна на сирийско-турската граница отвън рамките на зоната на интервенция " Извор на мира ".

Владимир Путин и Реджеп Ердоган подписаха и меморандум за съгласие.

По думите на съветския президент Москва и Анкара считат за належащо да се оказва помощ на сирийските бежанци да се върнат в родината си, което ще разреши очевидно да се облекчи социално-икономическото задължение на страните, приели бежанци.

Призоваваме интернационалната общественост, изключително профилираните организации на Организация на обединените нации, да оказват по-ефективно филантропично подпомагане на всички връщащи се сирийци без дискриминация, политизация и предварителни условия, добави той.

Руският президент уточни, че е значимо да не се допусне терористите в Сирия да се възползват от дейностите на турските въоръжени сили в североизточната част на страната.

Путин сподели, че турският президент Ердоган му е обяснил в детайли задачите и дилемите на интервенцията на турската войска в Сирия.

В дневния ред на договарянията е въпросът за противодействието на интернационалните терористични групировки и насърчаването на политическия развой в Сирия, в това число идното в края на октомври в Женева съвещание на Конституционния комитет. Двамата президенти ще обсъдят също по този начин строителството на газопровода „ Турски поток “ и осъществяването на контракта за доставка на съветските зенитно-ракетни комплекси С-400 за потребностите на турската войска.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР