Изводите са, че очевидно има пропуски по текущия контрол по

...
Изводите са, че очевидно има пропуски по текущия контрол по
Коментари Харесай

Откриха проблеми с качеството на асфалта при 50% от проверените магистрали и скоростни пътища

Изводите са, че явно има пропуски по настоящия надзор по време на осъществяването, които водят до това, че допълнително от 50% от обектите има отклонения от изисукемото качество. Необходимо е да се увеличи качеството на настоящия надзор. Това сподели на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Той показа резултатите от направените през септември 2023 година инспекции на сектори от републиканската пътна мрежа с профилограф и взетите над 300 сондажни пробни ядки от асфалтови пластове, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Регионалният министър заяви, че са тествани 13 пътни сектора, които са към момента в гаранционен период. Входа на инспекциите бяха взети 312 сондажни проби, така наречен ядки, посочи министърът.

Той заяви, че в четири от 13-те тествани обекта са открити проблеми с надлъжна равност. В останалите параметрите дават отговор на условията.

При пет пътни сектора няма никакви отклонения в плановите условия. В седем други обекта бяха открити отклонения от плановите условия и нормативно допустимите параметри за дебелина на пътната настилка, уточни Андрей Цеков.

Пътната организация изпрати писма до изпълнителите за премахване на откритите дефекти – понижена обща дебелина на асфалтови пластовете, разгласи Цеков, като добави, че все още са подхванати ограничения за премахване на минусите на един от обектите.

В някои от обектите позволените дефекти са местни, а в други обекти минусите са систематични. Проверките ще продължат и ще се правят във връзка с всички обекти в гаранции, съобщи той.
В отговор на въпрос районният министър сподели, че във връзка с автомагистрала " Струма " минусите са най-вече в местни сектори.

На брифинга стана ясно, че графикът на инспекциите е съгласуван с това по кое време изтича гаранционният период, като е стартирано е с тези обекти, чийто гаранционен период изтича най-скоро.

На този стадий нямаме възражения по отношение на установеното. Ние стъпваме върху справедливи, научни констатации, подчертаха от Министерство на регионалното развитие.

Голяма част от пътищата в страната са за настоящ ремонт, а още по-голяма част от тях са за главен ремонт. В частност - към 5000 км са за главен ремонт, разяснява министър Цеков.

По думите му зимното поддържане е обезпечено и няма мотив за терзание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР