Изводите, които прозират ясно зад уж тежките“ финансови разчети на

...
Изводите, които прозират ясно зад уж тежките“ финансови разчети на
Коментари Харесай

ДБ за бюджета: Пълен потоп след Зико

„ Изводите, които прозират ясно зад сякаш „ тежките “ финансови планове на екипа на Здравко Димитров в действителност значат единствено и само това – „ отиваме си, след нас потоп “, безапелационни са съветниците от Демократична България в Общински съвет
Групата съветници от Демократична България в Общински съвет на Пловдив няма да поддържа оферти от кмета Здравко Димитров и екипа му бюджет на общината 2023 година Финансовата рамка ще бъде гласувана на днешната сесия на локалния парламент.
Според Владимир Славенски, Веселина Александрова, Добромира Костова и Веселка Христамян, плановете на администрацията вършат пловдивчани заложници на едно отиващо си ръководство.
„ Изводите, които прозират ясно зад сякаш „ тежките “ финансови планове на екипа на Здравко Димитров в действителност значат единствено и само това – „ отиваме си, след нас потоп “. Така препоръчаните числа по нищо не се разграничават от миналогодишния бюджет на Пловдив – доста пари и никакви новаторски
политики “, безапелационни са от групата на Демократична България.
Въпреки, че предходната година бе признат Планът за интегрирано развиване на Община Пловдив и направен показателен лист за планове с преимущество, в тазгодишния бюджет не е заложено пускане на нито един от тях, а това е блестящо самопризнание, че общината не може да се оправи и с реализацията на досегашните обекти, още повече в година на избори, посочат съветниците от Демократична България.
По думите им, в Бюджет 2023 не е отразен и големият риск от индексация по към този момент стартирани планове и община Пловдив ще бъде сложена в извънредно затруднена финансова обстановка, в случай че изпълнителите изискат спомагателни суми.
Подробният прочит на финансовата рамка демонстрира още, че приходите леко се усилват, само че не заради по-добра събираемост, а заради по-високите такси.
В финансовата стратегия има точки, като да вземем за пример придобиването на зала “Строител ”, които могат да бъдат трансферирани за велоалеи, нови паркове или отчуждаване на терени, изброяват още от Демократична България Пловдив.
Минусите не свършват дотук – не стига, че досегашните планове се ръководят неприятно и вкараха Пловдив в транспортна злополука, Общината няма желание да промени този факт. Дори в противен случай, стартират се планове без обезпечено финансиране, въпреки и несвързани с пътища и превоз.

Тази порочна процедура би трябвало да спре, тъй като да се работи по планове без цялостно финансиране и да се вършат публични поръчки без налични суми, е главната линия на това ръководство на Пловдив, от което губещи сме всички, ясни са Владимир Славенски, Веселина Александрова, Добромира Костова и
Веселка Христамян.
От години от Демократична България упорстват за децентрализация, по този начин нужна за решение на ежедневните проблеми на жителите. В Бюджет 2023 това още веднъж не е приоритет на локалната администрация, показват те и дават образец с плануваните по 1 млн. лева за районните кметства, които са извънредно незадоволителни за подобряването на качеството на живот на хората.
В най-важния финансов документ на Пловдив липсват и наложителните планове за усъвършенстване на администрацията и обезпечаване на качеството на работата на общинските предприятия.
Големият проблем на Пловдив – превоза, очевидно и тази година няма да откри позволение. Като реплика на активност дефинират съветниците от Демократична България новото общинско дружество „ Екобус “, което се чака да започва същинска работа едвам през 2025 година.
И напомнят, че в това време, с следващата оповестена социална поръчка се прави поръчка за надграждане на билетната система в градския превоз, за чийто обаче доскорошен неуспех обаче никой не понесе отговорност – нито от предходната, нито от актуалната администрация, макар обещанията, оказали се единствено следващият избирателен трик.
„ Още от същото “ – без революционни промени в метода, по-който се движеше общината през миналите три години. Това е бюджетът на отиващата си администрация на Здравко Димитров – без мисъл за следващата година, заради неприятното ръководство на плановете в Пловдив, с липса на основни вложения в екология, превоз и просвета, с оставащ фокус върху стадионите, водните планове, еко стратегиите за замяна на отоплителни уреди и инфраструктурните обекти “, безапелационни са от Демократична България Пловдив.
Съветниците предизвестяват, че с по този начин оферти бюджет Община Пловдив ще бъде в сериозно състояние тъкмо към локалните избори в края на октомври тази година.
„ Това е бюджет на тежкото завещание освен на кмет и компания, само че и на 12 – годишното ръководство на ГЕРБ в Пловдив “, приключват групата съветници от Демократична България Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР