Изводът относно ситуацията в Турция е, че България не трябва

...
Изводът относно ситуацията в Турция е, че България не трябва
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще вземем необходимите мерки по границата

Изводът по отношение на обстановката в Турция е, че България не би трябвало да бъде " ястреб " във връзка с турската политика. Не можем да одобрим политиката на влизане в територията на суверенна страна, каквато е Сирия. Това заяви в предаването " Денят онлайн " по Канал 3 вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" За страдание и този път огромните сили мислят преди всичко за своите ползи и по-късно всичко останало, единствено че ние плащаме сметката. Затова България би трябвало да разчита не толкоз някой различен да ни свърши работата, едвам вземем всички нужни ограничения, в случай че сходна игра се развие. Ако към нашата граница тръгнат хора, огромни маси, ние би трябвало да сме подготвени да ги спрем и да не ги позволяваме до територията на България. Има задоволително средства, по които можем да ги възпрем и това не са бойни патрони или снаряди " безапелационен е той.

" Първо да си представим 100 хиляди души на контролно-пропусквателен пункт, няма по какъв начин да стане. Второ, границата сред България и Турция е предпазена с оградно съоражение. На него всички спомагателни съоръжения, които се правеха са довършени – датчици, видеонаблюдение, камери за нощно виждане. Наблюдаваме обстановката на турска територия. В момента, в който се виждат огромни групи, да се групират на турска територия, още надалеч преди нашата граница, ние ще го знаем. " подчерта вицепремиерът. 

" Основната тежест за защита на границата пада на полицията, главно на Гранична полиция, само че и армията ще бъде разполагаем. Ние ще сме подготвени да реагираме твърдо, тъй като няма кой да ни помогне. Докато се откри едно общоевропейско решение, може да бъде късно, за това по-добре да си създадем една мощна отбрана на границите. ", добави Каракачанов. 

" Основното притеснение  е не толкоз, че ще тръгнат кюрдските войски, тъй като те няма по какъв начин да минат през кордона на турските войски, да стигнат до Турция и от там да тръгнат към България. Да, има 3 млн. сирийски бежанци, само че аз считам, че Ердоган ги употребява като чучело, с цел да печели европейска поддръжка или най-малкото европейски неутралитет  и да печели финансови средства. Той споделя намерено, че е похарчил 32 милиарда, с цел да устоя незаконните емигранти на своята територия, а е получил единствено 6 милиарда Това си е поръчка, дайте ми разликата от 26 милиарда Американската политика е малко внезапна по отношение на него, в това число със заканите на Доналд Тръмп, че ще унищожи турската стопанска система. ", изясни той. 

" Има две огромни рискове, една са тези над 150-200 хиляди джихадисти и техните фамилии, които кюрдите държат в свои лагери и ги охраняват. Едната заплаха е тези хора да се изплъзнат от контрола, една част от тях да се смесят с емигрантите и да дойдат в Европа. Другата заплаха е тези хора, като се видят на независимост, да се придвижват към тези региони, които се управляват от тъй наречените сирийска съпротива и самите те да стартират бойни дейности против сирийската страна против която са воювали.  Това значи, че спорът може да се възроди от начало. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР