Изводът от последните седмици в Левски: На Герена вече се

...
Изводът от последните седмици в Левски: На Герена вече се
Коментари Харесай

Левски показва, че има пари и знае как да ги харчи

Изводът от последните седмици в Левски: На " Герена " към този момент се мисли стратегически и се гледа за половин година напред. Това е огромната разлика, връщайки се въображаемо година обратно, когато бе ясно, че има нов притежател, само че пък никой не бе подготвен да заложи, че нещата ще са съществени - както като клуб, по този начин и като тим.

И до момента в който за финансирането най-малко веднъж в месеца публично ни споделят, че всичко е наред и се погасяват задължения към институции, снабдители, частни лица и каквито и да са други кредитори, за тима информациите са нищожни, спестовни и с половин уста. Ще се борим, ще напредваме с дребни, само че верни стъпки, задачите са ясни... и други такива, които едвам се откъсват от треньора или някой от шефовете.
 Марин Петков подписа професионален контракт с Левски
Марин Петков подписа професионален контракт с Левски

Контрактът му е до 31 декември, 2022 година

В последните седмици обаче информациите за тима, публични и неофициални, подсказват на необятната синя публика, че спортно-техническото управление има желание да направи огромна смяна - да огледа напред и на терена, и в класирането. Става дума за това, че в случай че Левски не поправя цялостната си игрова идея, няма по какъв начин да доближи Лудогорец и напълно скоро може да бъде доближат и изпреварен от ЦСКА и Локо Пловдив.

Дали ще има смяна, не е ясно. Сигурно е обаче, че има съществуване на предпочитание за смяна. Да, преди да направиш нещо, би трябвало да си го помислиш, по-късно да избереш метода, по който да го направиш, и не на последно място да съобразиш това с цената като чисто финансово измерение.

Както се споделя, от аероплан се виждаше какви са слабите детайли в играта на Левски, както и кои са проблематичните реализатори. И ето - с един удар, носещ името Димо Лозев, сините на процедура стреляха по два заека. Футболистът към този момент внася успокоение по отношение на проблематичните флангове в отбрана. От тримата крайни бранители може да се прави въртележка, кой със мощен ляв, кой с десен, първоначално привличането на Лозев си е някакъв прогрес.
 Левски ангажира мениджъри, които да намерят нови тимове на трима ненужни
Левски ангажира мениджъри, които да намерят нови тимове на трима ненужни

Става въпрос за Нашименто, Мазурек и Мохамед

Интересното обаче е от там напред. Нека опитаме да влезем в кожата на треньорите. Ако въображаемо се пренесем 6 месеца или една година напред и си представим израстването на Левски в този му тип за по-дълъг интервал от време, то покачването в проценти ще е 10-ина, 15, или най-много 20 %. С тези играчи, колкото и да ги въртиш и сучеш, да ги пробваш тук и там, каквито и опити да правиш, това е вероятността. С двойка вътрешни халфове Райнов - Тиам и непрекъснати опити за налагане на кой ли не на поста пред тях, няма шансове Левски да наподобява като тим, който да смъкна Лудогорец от върха. Това е отправната точка! Ако Лудогорец не съществуваше, Левски можеше да стои по този начин, всяка година ще се бори с ЦСКА за първото място, двата отбора ще си печелят и купата понякога и ще си я карат, както допреди 10 години.

При съществуването на клуб, който е осем пъти подред първенец и този отбор има голямо финансиране и топ организация и база, Левски не може да продължи да се развива с вероятност като таван, плюс 20 % най-много. На почитателите, напълно обикновено, им се желае всичко да бъде преобразено за дни, даже за минути. С отсъствието от стадиона последователите демонстрират, че желаят нещо по по този начин. Поддържащата роля, която се играе години наред, не им харесва. В този тип на Левски и освен това развиване на Лудогорец като клуб и като тим, следващата година по същото време ще си приказваме същото. Само дето точковата разлика може би няма да е тъкмо 5 точки. Но и следващата година по това време и експерти, и почитатели ще споделят с лекост, че Лудогорец ще е първенец. Както го настояват сега. Сега никой не споделя, че хегемонът от Разград има действителна опасност. Още повече и с новия треньор, който си е име за Източна Европа.
 Йозеф Хушбауер ще получава по 700 000 лв. на година, в случай че подпише с Левски
Йозеф Хушбауер ще получава по 700 000 лв. на година, в случай че подпише с Левски

Преговорите със Славия (Прага) може да бъдат възобновени

Да се впуснем в конкретиката на казуса в Левски. В клуба очевидно осъзнават горенаписаното в елементи и мислят напред. И се стремят да обновят, или да го кажем напряко - да възобновят напълно сърцевината на тима. Смелите прогнози, в случай че договарянията с набелязаните се развият в интерес на сините, са: Райнов и Тиам последователно се ориентират към пейката, на тяхно място застъпват Славчев и Хушбауер, а пред тях застава холандецът Спирингс. Като последните двама са упоменати с оглед осведомителния поток, а е ясно, че редом Левски води договаряния и други футболисти на тези постове. Нека оставим и една малка врата, обвързвана с Ивелин Попов. Тоест търсят се полузащитници, които могат да изтеглят тима игрово напред, а не като минат 60-ия метър на игрището и да стартират да гледат встрани и обратно. С такива - второ място най-много.

Видимо тази зима, за разлика от лятото, се търсят по-доказани, по-разпознаваеми и по-добри играчи. Като респективно и парите са по-големи. Явно на " Герена " към този момент има запаси, без да се наемаме да предвиждаме докога ще ги има и в какво количество. По-широкият капиталов взор тази зима демонстрира, че има пари за прехвърляния и заплати, а и готовността да се купи в този момент състезател, който лятото ще е безвъзмезден, е красноречива. Е, да, постоянно има риск да се платят пари за някой като Насиру Мохамед и по-късно да му се заплаща дебела заплата, без той да може да се дореди до формалния терен. Но в този момент сякаш в Левски знаят какво желаят и какъв брой са подготвени да платят. Прагът на възможни неточности е свален до най-малко и в идващите дни ще стане ясно дали всичко това ще бъде превърнато в реалност. Мазурек, Каргас, Мохамед, двамата от Септември - прекомерно доста летни неточности. А и Алар е огромна мистерия.
 Чикаго Файър пожела Станислав Иванов от Левски
Клуб от МЛС пожела най-прогресиращия български футболист

Отново сериозен интерес към качествата на Станислав Иванов от Левски

Писано предписание е - с футболисти от финансов диаметър 5-30 хиляди евро месечно няма по какъв начин да бъде стигнат противник, който заплаща на своите играчи в диапазона 35-60 хиляди евро на месец. Защото е ясно, че Лудогорец няма да слезе надолу като пари. А Левски би трябвало да се изкачва.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР