Извиването на миглите е истинско изпитание за много дами. За

...
Извиването на миглите е истинско изпитание за много дами. За
Коментари Харесай

5 големи грешки, които се допускат при извиването на миглите

Извиването на миглите е същинско тестване за доста дами. За да наподобяват миглите ви безупречно извити и обемни са нужни някои умения, които не всички дами имат. Не е нужно обаче да сте кой знае какви майстори на грима. Достатъчно е единствено да не допускате някои от най-често срещаните неточности в извиването на миглите, с цел да ги превърнете в изящни пърхащи пеперуди над очите ви.

Ето по какъв начин.

Кои са най-често срещаните неточности в извиването на миглите, които да не вършиме?

Извивате миглите си след нанасяне на серпантина

Това прави миглите ви освен в допълнение разрошени и слепнати, само че може и да им навреди. Спиралата покрива миглите ви, по-късно изсъхва бързо, което прави косъмчетата по-твърди и не толкоз гъвкави. Ако ги извивате тъкмо в този миг рискувате да ги начупите и да ги извършите податливи на повече накъсвания.

Вместо това постоянно извивайте миглите преди да сте нанесли спиралата. Уверете се, че спиралата от предходния ден е изцяло отстранена от миглите преди да ги извиете. В противоположен случай рискувате да начупите косъмчетата, което може да докара и до рухването им.

Стискате прекомерно мощно

Ако желаете да имате дълги и здрави мигли, прилагайте единствено лек напън, с цел да ги извиете. Прекомерното притискане на уреда за извиване може да им придаде нежелателен ъгъл от 90 градуса, който води до счупването на косъма и сериозното му разваляне.

За да извиете най-добре миглите, поставете уреда допустимо най-близо до кожата без да я затискате. Стиснете без огромна мощ и задръжте по този начин за няколко секунди. Ако мислите, че резултатът е дребен, повторете. Чак по-късно нанесете серпантина.

Никога не почиствате уреда си за извиване

Важно е постоянно да почиствате уреда си за извиване на миглите, тъй като по него полепват частици серпантина или очна линия, бактерии, мъртви кожни кафези. Те могат да създадат уреда по-малко ефикасен и да ви заразят с някаква очна или кожна зараза.

Не подменяте подложката

С течение на времето подложката, която е във вътрешната страна на уреда и върху която лягат миглите ви при извиване, се напуква и амортизира. Ето за какво е значимо понякога да я сменяте. Така ще се предпазите от несъзнателно отскубване на косъмчета при приложимост.

Купувате уреди с ниско качество

Евтините уреди за извиване на мигли не са ефикасни и могат да увредят миглите ви. Качеството постоянно е от голяма важност. Залагайте на изпитани и висококачествени артикули, с цел да са здрави и красиви миглите ви. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР