Извинителните бележки за училище ще се заплащат по преценка на

...
Извинителните бележки за училище ще се заплащат по преценка на
Коментари Харесай

Извинителните бележки за училище ще се плащат по преценка, но не повече от 3 лева

Извинителните бележки за учебно заведение ще се заплащат по преценка на джипито , само че цената им няма да може да надвишава 3 лв..
 
Това стана ясно след среща на Българския лекарски съюз с управлението на здравната каса, по време, на която бе контрактувано извинителните бележки да не влизат в пакета от услуги , който касата заплаща на общопрактикуващите лекари.

 
Причината за решението била в това, че издаването на извинителна записка било административна , а не лечебна активност. На фона на следващите кавги в опазването на здравето лекарите съумяха да се договорят с касата за тазгодишния рамков контракт. Над 90 % от предложенията им са били признати от надзорния съвет на касата, заяви ръководителят на лекарското съсловие доктор Венцислав Грозев.
 
„ Този въпрос с заплащането на бележката се одобри, че ще бъде извадено от пакета на общопрактикуващите лекари и ще бъде на стойност не повече от 3 лв.. Излиза от пакета, тъй като това е административна история, тя не приказва за активност “, добави Грозев.

 
„ Над 90 % от това, което Българският лекарски съюз предложи в последния миг като смяна на текстове, е признато от Надзорния съвет. Можем да създадем фактически един относително добър контракт и доста по-добър от този за 2017 година Завишени са както размерите, по този начин и финансови параметри - над 136 клинични пътеки са нараснали, обстановките в първичната извънболнична помощ са на стойност 14 млн., които са факт. 10-те милиона са факт към този момент в профилираната извънболнична помощ и над 148 млн. в болничната спрямо 2017 година “, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР