Извинете, че промених заглавието на популярния уестърн За шепа долари.

...
Извинете, че промених заглавието на популярния уестърн За шепа долари.
Коментари Харесай

За шепа евро

Извинете, че трансформирах заглавието на известния уестърн " За шепа долари ". Те и двете звучат еднообразно в страната на Винету. Продължението също си го бива: " За няколко долара/ евро повече ". И несъмнено, " Добрият, неприятният и злият ". В страната на Винету положителните са евроатлантиците, неприятните са комунистите, а злите са сътрудниците на Кремъл. А за една шепа евро/ долари и още няколко повече управниците през последните 30 години трансфораха страната ни в фон на филм за Дивия Запад. Продадоха националния ни суверенитет, вкарвайки ни в съюзи на прекомерно висока цена и изпълнявайки покорно нарежданията на тези от същинския Див Запад. Отказахме се и от енергетика, и от произвеждане, и от селско стопанство... Обслужващ личен състав в класическа каубойска механа: мъжете сервират напитките и почистват след конете, дамите танцуват пред пиянските погледи. А пианистът се моли да не стрелят по него, тъй като толкоз можел.

Въобще времето, в което живеем, не ви ли наподобява на това, които сме гледали по филмите за каубои. И тук нашенски мутри, яхват колите си с доста конски сили и се разпореждат, както им скимне. И който извади пръв револвера, той печели...

Но както знаем, рибата се вмирисва от главата.

И какъв брой евро/долари бяха дадени, с цел да влезем в уестърна и да се превърнем в пушечно месо за основните герои.

Друг въпрос е, че в действителност индианците са положителните, само че каубоите са с револверите. И по тази причина ни учат по какъв начин се постанова добрина с оръжие.

А мотивът за този кинопреглед е приемането на еврото като парична единица у нас. Проучванията демонстрират, че множеството от хората са срещу, както и че мнозина желаят референдум по този въпрос.

Но това ни минимум не смущава властимащите. Явно са поели съответните задължения към кинопродуцентите.

Не съм икономист и не разясня дали ще бъде по-добре и за кого да въведем еврото. Сред главните политически партии има консенсус за въвеждането му, само че скорошни социологически изследвания демонстрират, че техните гласоподаватели са на друго мнение.

Според мен запазването на лв. като българска валута е опция най-малко частично да запазим така и така съвсем изгубения ни народен суверенитет. Ще продължим ли да бъдем кръчмата, за която към този момент стана дума, където с евро всичко ще е още по-лесно и налично?

Имаше още един уестърн: " За един продънен $ ". В него основният воин оцеля, тъй като сребърна монета в джоба спря пътя на патрона.

Ти за един продънен лев ли си, ме попита наскоро прочут.

Да, бих трансформирал заглавието: " За един продънен лев. " Защото този лев може да ни избави.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР