Известно затишие след поредица украински победи на фронта не е

...
Известно затишие след поредица украински победи на фронта не е
Коментари Харесай

Зеленски: Цялата Украйна трябва да бъде свободна

Известно мъртвило след поредност украински победи на фронта не е мъртвило, а подготовка за нов успех, тъй като цяла Украйна би трябвало да бъде свободна.

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски в ново видеообръщение, представено от " Укринформ ".

" Може би на някой в този момент му се коства, че след поредност от победи имаме известно мъртвило. Но това не е мъртвило. Това е подготовка за идната поредност. За идната поредност от думи, които са доста значими за всички нас и които несъмнено би трябвало да бъдат чути. Защото Украйна би трябвало да бъде свободна - цялата ", сподели той.

Той сподели, че украинците сигурно ще чуят имената на градовете , когато бъдат освободени от съветските нашественици.

" Изюм, Балаклия, Купянск и Харковска област като цяло са градовете и общините, които освободихме. Тези думи се чуват в този момент. Чуват се на всички места. Чуват се и Мариупол, Мелитопол и Херсон, само че те ще звучат още по-често и по-силно като ги освободим. Донецк, Хорловка и Луганск - и те ще се чуят. Джанкой, Евпатория, Ялта - и те също. Определено. Ние не приказваме за това, което не е наше. Само нашите думи, украинските думи звучат Всяка заран, всеки следобяд, всяка вечер, всяка вечер - към този момент 207 дни ", сподели Зеленски.

Той сподели, че украинската войска, силите за сигурност, доброволците и доста други са създали доста за успехите на фронта.
 Зеленски загатна за деокупация на Крим по дипломатически път
Зеленски загатна за деокупация на Крим по дипломатически път

Краят на войната зависи от Украйна

" Тези думи звучат с помощта на въоръжените сили на Украйна, с помощта на Силите за специфични интервенции, с помощта на Главното разследващо ръководство, с помощта на Службата за сигурност на Украйна, с помощта на териториалната защита, с помощта на граничарите и цялата система на Министерство на вътрешните работи - от Националната армия и Националната полиция до спасителите на ДСНС ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР