Известно пловдивско заведение ще отнесе сериозни глоби от НАП, РЗИ

...
Известно пловдивско заведение ще отнесе сериозни глоби от НАП, РЗИ
Коментари Харесай

Нощна акция в пловдивски заведения, 4 акта за известен бар

Известно пловдивско заведение ще отнесе съществени санкции от Национална агенция за приходите, РЗИ и пожарната поради голям брой нарушавания, открити при полицейска акция нощес в него. Проверката в бара е в границите на профилирана полицейска интервенция в заведенията, извършена на територията на Пловдив и в село Крумово.
В интервенцията са взели участие чиновници на Икономическа полиция, Специализираните полицейски сили, Национална агенция за приходите, Митница Пловдив, Агенцията по храните, РЗИ, Инспекцията по труда, пожарната и общинския инспекторат. Освен бара, са тествани още заведения - в Пловдив и Крумово.
От обектите е изискана цялата комерсиална документи. Проверки са осъществени за спазването на условията за тютюнопушене на закрити и публични места, сервиране на алкохолни питиета и продажба на тютюневи произведения на лица под 18-годишна възраст, съблюдаване наредбите на закона за храните, съществуване на изправни фискални устройства, трудови контракти на наличния личен състав и съблюдаване на работното време, както и съществуване на изправни пожарогасителни средства и проекти за евакуация при зародили катастрофи.

Най-много нарушавания са открити в пловдивски. Съставени са два акта за пушене в заведението. Предстои притежателите да получат също акт от пожарната за неосигурена евакуация съгласно броя места, както и акт от данъчните за разлики в касовата наличност. От общинския инспекторат е установено, че категоризацията на заведението е на името на остарелия притежател. Инспекцията по труда са връчили призовка за показване на документи.
В заведение на Малката основна е открито, че кафе-барът няма позволение за удължено работно време. На притежателите ще бъде формиран и акт от данъчните.
8 малолетни са открити след 22.30 ч.при акцията в кафе-аперитив в Крумово. Един от тях работел зад бара, като замествал бармана без трудов контракт. На място е извикан автопатрул на Пето районно управление (на МВР) в Пловдив, откъдето ще се произнесат по случая.
И тук данъчните са съставили акт за разлики в касовата наличност. От Регионалната здравна ревизия са глобили с акт притежателите поради тютюнопушене на публично място. От Инспекцията по труда са се натъкнали на още един чиновник без трудов контракт, с изключение на малолетния барман и ще наложат наказания на заведението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР