Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А

Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А ...

Закуска за вечеря.Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А когато човек не разполага с много време, ще предпочете и тя да е бързо приготвена. А какво по-бързо от това да смесиш чаша прясно мляко със зърнени храни?

Зърнените закуски имат много почитатели в цял свят. Толкова много, че при някои този вид закуска може да замени обяда, дори вечерята. Големи фенове били и братята близнаци Гари и Алан Кери от Белфаст. Те били толкова вманиачени, че решили да отворят кафе в Лондон, където да предлагат само зърнени закуски.

Закуска за вечеря
© Десислава Пенова

Така се появило заведението Сириъл килър (CerealKiller). В името му има игра на думи - CerealKiller (убиецът на зърнени закуски) се произнася точно като serialkiller- сериен убиец.

Братята отворили първото си кафе на лондонската улица "Брик Лейн" през 2014-а. Интересът е по-голям от очакваното и следват заведения на пазара Камдън, в Бирмингам, Кувейт и Дубай.

Гари и Алан предлагат над 120 цветни кутии за закуска - от класически корнфлейкс и "Коко попс" до американските фаворити като "Лъки Чармс". Закуските могат да се комбинират с един от 12-те вида мляко - включително бадемово и соево. За топинг изборът е измежду криспи топчета, бисквитки и всякакви други вкусотии от захар и шоколад.

Цената за средна купа е 6.50 паунда, а за голяма 10.50.

Диетолозите обаче предупреждават, че със зърнените закуски трябва да се внимава, защото често съдържат много захар и мазнини.

Закуска за вечеря
© Десислава Пенова

Източник: dnevnik.bg