Известно е, че в нашата страна много от нарушителите се

...
Известно е, че в нашата страна много от нарушителите се
Коментари Харесай

Предложение: Да се връчват фишове за нарушения директно на пътя

„ Известно е, че в нашата страна доста от нарушителите се укриват, наказателните постановления не могат да бъдат връчени и отпадат по отминалост. По информация на вътрешния министър от 2016 година до април тази година не са събрани 109 млн. лв. ". Така ръководителят на СБА Емил Панчев разяснява тематиката за отпадането на актовете и скоростното налагане на пътните санкции пред NOVA. Той посочи, че този план се приготвя от много време.
Предложението на новата Агенция за пътна сигурност и Министерство на вътрешните работи е от акт и наказателно разпореждане да остане единствено фиш, като правосъдната инстанция, която може да го апелира, ще бъде непокътната. „ През последните месеци се увеличи събираемостта на връчените фишове, като тя доближава до 85%. Тези, които не са връчени, се препращат към Национална агенция за приходите след избран интервал от време.
„ Ако сте направили нарушаване, се издава фиш на индивида, който кара колата. Ако санкцията е за погрешно паркиране, се лепи стикер на стъклото на автомобила, като при служителя на реда също остава копие. Всички наказателни постановления ще бъдат качвани и в интернет. Ако се регистрирате с имейл, всякога когато имате санкция, ще я получавате незабавно “, сподели още Панчев. Друга концепция е всяко наказване да бъде тъкмо упоменато. В тази връзка се планува размерът на санкциите да е закрепен, а не да варира в избрани граници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР