Известно е, че прекомерният прием на сол не е полезен

...
Известно е, че прекомерният прием на сол не е полезен
Коментари Харесай

Най-вредните солени храни, които съсипват здравето ни

Известно е, че несъразмерният банкет на сол не е потребен за нашето здраве. Това не значи, че би трябвало да се откажем изцяло от нея, само че въпреки всичко е добре да понижим нейната консумация, заобикаляйки следните храни.
Чипс
Най-соленият артикул, който също така е извънредно нездравословен - обичаният ни чипс. Само в 30 грама от него съдържат 149 мг сол, което е доста надвишава дневните потребности на възрастен от натриев хлорид.
Полуфабрикати
Често производителите премълчават истината за наличието на сол в продуктите им. Оказва се, че в полуфабрикатите тя е в пъти повече, в сравнение с в готовите ястия.

Зърнени закуски
Да, тези доста сладки закуски, позиционирани като здравословни храни или такива, подобаващи за деца, съдържат огромно количество сол, освен захар.
Консервирани зеленчукови сокове
В консервираните зеленчукови сокове солта работи като консервант - в една чаша се съдържат 653 мг сол. 
Туршии
Консервираните зеленчуци безспорно разнообразяват скучната диета през студения сезон. Но те съдържат огромно количество сол. Ако е допустимо, изплакнете зеленчуците с вода преди консумация или си пригответе сами туршията.
 НИКОГА не яжте това, в случай че желаете да имате красива кожа НИКОГА не яжте това, в случай че желаете да имате красива кожа
Не постоянно красивата кожа е резултат от подобаващите козметични артикули. Често пъти тя се въздейства от храните, които консумираме. Това важи...

Пушени меса
Преработеното месо е рекордьор по наличие на сол. За предпочитане е да го изключите от менюто си и да го заместите с ястия от месо.
Сухи лиофилизирани артикули
Инстантни супи и бульони - те освен не съдържат нищо потребно, само че и изобилстват от сол - 900 мг в чаша подготвен артикул.

Сосове
 7 потребни храни, които може да са рискови 7 потребни храни, които може да са рискови
Дори хората, които се хранят здравословно, употребяват нездравословни храни, без да го осъзнават. Някои от по този начин наречените потребни храни, всъщно...
Те са идеалното допълнение към всяко ядене, защото усъвършенстват усета му, само че са извънредно нездравословни. 
Печени ядки
Печените ядки съдържат огромно количество сол. Те в действителност са доста скъп и хранителен артикул, само че е по-добре да ги консумирате сурови и без сол.
Микс подправки
Подправките заемат почетно място в нашата кухня. Но в миксовете от тях се съдържа и огромно количество сол. По-добре е да заложите на всяка една фалшификация поотделно, а не на извънредно известните миксове.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР