Известно е, че определени храни помагат както за общото здраве

...
Известно е, че определени храни помагат както за общото здраве
Коментари Харесай

Ето кои храни подобряват мозъчната дейност

Известно е, че избрани храни оказват помощ както за общото здраве на човешкия организъм, по този начин и за обособените органи в тялото, само че за първи път учени от Университета в Илинойс свързаха приема на моненаситени мастни киселини (МНМК) с интелигентността. Този тип вещество, което се намира в зехтина, ядките и авокадото, си взаимодейства с мрежата от неврони на мозъка и по този метод подкрепя неговата активност, написа научният уебсайт „ Сайънс дейли “.
В рамките на изследването, което е било извършено измежду 99 доброволци, са съпоставени данни за МНМК в човешката кръв, данни за мозъчна интензивност и резултати от общи проби за просветеност.

Според един от водещите откриватели в проучването Арън Барби задачата му е била да се реализира схващане за това по какъв начин питателните субстанции могат да бъдат употребявани за възстановяване на мозъчната активност и метода, по който те въздействат на мозъка.
Конкретният мотив учените да се спрат на тъкмо този тип мастни киселини са предходни проучвания, съгласно които така наречен средиземноморска диета, богата на МНМК, е извънредно потребна за активността на мозъка.

„ В предишното методът беше да се потърси фокус върху самостоятелните хранителни субстанции. Но ние знаем, че приемът на храна не зависи от някое съответно вещество, а по-скоро отразява по-широкообхватни модели на хранене “, уточни Барби.

Снимки: Pixabay
Резултатите от проучването са открили, че интелигентността се свързва с тази част на мозъка, която дава отговор за осъществяването на задания, изискващи внимание и такива, свързани с осъществяването на неща от всекидневието. Според тях хората с по-високи равнища на МНМК в кръвта си демонстрират по-голяма успеваемост на работата на тази избрана мрежа в мозъка си, съобщи БГНЕС.
По думите на Барби откритията на неговия екип ще подтикват и други проучвания за това по какъв начин храната въздейства на работата на мозъка и интелигентността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР