Известно е, че около 40% от замърсяването на въздуха през

...
Известно е, че около 40% от замърсяването на въздуха през
Коментари Харесай

Фандъкова за замърсяването на въздуха: Явно само със санкции не става


Известно е, че към 40% от замърсяването на въздуха през зимата се дължи на битовото отопление. Горенето на боклуци продължава да се случва в квартали като ''Красна поляна'' и ''Слатина'', което съставлява сериозен проблем за хората. Ето за какво с цел да бъдат по-ефективни глобите, би трябвало да се инкриминира горенето на боклуци и се надявам всички народни представители да поддържат това предложение, тъй като очевидно единствено с парични наказания не става. Това показа на брифинг в Народното събрание кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка импортираното предложение на депутати от Политическа партия ГЕРБ за промени в Наказателния кодекс, свързани с нерегламентираното изгаряне на боклуци, съобщи Novini.bg

,,Само за миналия уикенд са направени 21 инспекции, като са формирани три акта за административни нарушавания. В ''Подуене'' и ''Възраждане'' е засечено горене на остаряла дограма, тъй че сътрудниците със съдействието на полицията работят извънредно съществено. Но е явно, че единствено с актове и наказания на физически лица няма по какъв начин да се оправим с този тежък проблем'', добави Фандъкова.

,,Трябва да подчертаем, че казусът с мръсния въздух съществува от дълго време. Усилията за справяне с него е за подобряването на качеството на живот. Хората станаха все по-взискателни, тъй като всички желаеме преди всичко децата ни да са живи и здрави. Трябва да си дадем сметка, че всички ние би трябвало да се включим в този развой и като за начало да слезем от колите и да се откажем да се отопляваме със замърсяващи горива'', уточни кметът и добави, че от януари следващата година стартира набирането на формалните заявки за замяна на отоплителните съоръжения.

,,Проблемът в София с фините прахови частици остава, само че ние работим интензивно, тъй като хората чакат от нас предприемането на мерки'', приключи Йорданка Фандъкова.

Относно глобите от ГЕРБ прецизираха, че съдът е този, който дефинира дали наказването да бъде санкция от 2000 до 5000 лв. или ефикасна присъда отнемане от независимост до две години.

За битовите консуматори пък глобата би могла да бъде пробация или санкция до 1000 лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР