Известно е, че храната влияе върху общото ни физическо и

...
Известно е, че храната влияе върху общото ни физическо и
Коментари Харесай

6 храни с изненадващ ефект върху мозъка

Известно е, че храната въздейства върху общото ни физическо и психоемоционално положение. Ето кои артикули имат непредвиден резултат върху основния мозък:

Бял ориз
Този артикул съдържа бързоразтворими въглехидрати, с помощта на които молекулите на глюкозата бързо постъпват в мозъка. Това предизвика скок на кръвната захар и като цяло въздейства зле на мозъка и общото здравословно положение.
Зърнени култури
Зърнените култури съдържат глутен, който подкрепя покълването. Според експертите обаче потреблението на храни, съдържащи глутен, може да провокира тревога и меланхолия. Причината е, че антителата против глутен също нападат значими за организма субстанции.

Бобови
Смята се, че са потребни и постоянно се предлагат в разнообразни хранителни режими. Малко знае се, че тези артикули въздействат отрицателно на мозъка. В бобовите култури има дъбилни субстанции, които пречат на усвояването на минералите. В резултат се нарушава кръвоснабдяването на мозъка, в дълготраен проект може да провокират анемия.

Сланина
Този артикул съдържа арахидонова киселина, представител на Омега-6 мастните киселини. Тя има значима роля в работата на основния мозък. Благодарение на нейното деяние, може да се профилактира появяването на Болест на Алцхаймер и други нарушавания на когнитивните функционалности.

Твърдите сирена
В техния състав има тирамин, вещество, което се образува при разпада на протеините и узряването на продуктите. Това вещество покачва кръвното налягане и може да провокира мигрена.

Пуканки
Продуктът съдържа протеини, фосфор, желязо и силиций. Силицият подкрепя безпроблемната работа на нервната система. Освен това пуканките съдържат Витамин В, който потиска признаците на меланхолия и стрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР