Известно е, че Германия прие на лечение и чужди пациенти

...
Известно е, че Германия прие на лечение и чужди пациенти
Коментари Харесай

Ще приеме ли Германия пациенти с Ковид-19 от Русия?

Известно е, че Германия одобри на лекуване и непознати пациенти с Ковид-19 от страни-членки на Европейски Съюз, чийто здравни системи са претрупани. Сега същото предлага и на Русия. Засега Москва мълчи, нито е ясно кой ще поеме разноските.

„ Ако се наложи, можем да се погрижим за пациенти от Русия – имаме нужните потенциали “, споделят от университетската клиника в Кьолн. Тя разполага със 120 интензивни кревати, само че сега там няма нито един пациент, който да се нуждае от обдишване. Готовност да стартират да одобряват пациенти от Русия показаха също и от университетската клиника в Бон. По публични данни, от 30-те хиляди интензивни кревати в Германия сега са заети единствено малко повече от половината

Досега по решение на федералните управляващи за лекуване в Германия можеха да се одобряват пациенти с ковид от страните-членки на Европейски Съюз Италия, Испания, Франция, Белгия и Нидерландия. Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан посочи, че разноските за лекуването се поемат от Германия. " Това е нашето схващане за европейска взаимност “, съобщи той в края на април. Здравното министерство пресмята тези разноски на до 20 милиона евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР