Известно е, че физическите упражнения намаляват риска от деменция, но

...
Известно е, че физическите упражнения намаляват риска от деменция, но
Коментари Харесай

Спортът предотвратява развитието на деменция само преди диагностирането й

Известно е, че физическите извършения понижават риска от деменция, само че учени изясниха, че откакто болестта е диагностицирано, спортуването не забавя развиването му, съобщи Франс прес.

По-голямата интензивност не забавя намаляването на когнитивните качества, заключиха създателите на проучването. То обхванало 494-ма пациенти, наранени от лека до умерена форма на деменция, като 329 от тях трябвало да правят физически извършения. Участниците били на междинна възраст 77 години. Част от тях взели участие в два сеанса групови физически извършения седмично с времетраене един час и един час и половина, като също така правили физически извършения с времетраене един час седмично вкъщи, до момента в който останалите не били физически дейни. Прегледи 6 месеца и една година по-късно посочили, че у участниците, които спортували, и у тези, които не правили физически упражения, развиването на болестта било почти едно и също.

"Предишни дребни изследвания наведоха на мисълта, че физическите извършения могат да предотвратят или да извърнат в противоположна посока намаляването на когнитивните качества у засегнатите от заболяването на Алцхаймер, само че актуалното широкомащабно проучване дава безапелационен отговор за ролята на спортуването, ако лека до умерена форма на болестта е била диагностицирана ", съобщи психотерапевтът Брендън Стъбс от Кралския лицей в Лондон.

Резултатите от проучването са оповестени в "Бритиш медикъл джърнъл ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР