Известно е, че е добре да се хапва лека храна

...
Известно е, че е добре да се хапва лека храна
Коментари Харесай

Предимствата от лека храна за вечеря

Известно е, че е добре да се хапва лека храна за вечеря, защото претрупаният корем може да провокира бодърствуване и даже кошмари. Освен неспокойния сън изобилната вечеря провокира и тежест в стомаха.

Добре е в случай че се научите да не вечеряте след осем часа вечерта. Според диетолозите високата интензивност на храносмилателната система е през ранните утринни часове.

С всеки минал час тази интензивност понижава, като вечер към този момент е минимална. Според диетолозите всеки, който вечеря леко, последователно отслабва.

За година можете да изгубите сред 5 и 10 кг, в случай че просто спрете да вечеряте след осем часа. За множеството хора това е доста сложна и съвсем непостижима задача.

Ако усещате, че се чувствате добре единствено в случай че вечеряте по-късно, постарайте се да включите в менюто си по-леки храни. Задължително завършете вечерята с лек десерт – кисело мляко или плодове.

 Предимствата от лека храна за вечеря

Преди десерта хапнете нещо напълно леко – парче сварено месо или риба на пара, или зеленчуци на пара, омлет от две яйца и напълно малко прясно мляко.

Преди лягане изяжте 20 грама кашкавал или синьо сирене. Той ще ви помогне да заспите, изключително в случай че сте вечеряли по-леко от нормално. Същата роля може да извърши и чаша прясно мляко.

За да не се съблазнявате от високалорични артикули преди лягане, не ги купувайте на връщане от работа. Напълнете хладилника с леки храни и купете повечко плодове и зеленчуци.

Опитайте се да миете зъбите си колкото се може по-рано. Колкото и да е необичайно, доста хора се отхвърлят от мечтаното ядене след залез слънце единствено тъй като към този момент са измили зъбите си.

Вечерята би трябвало да се състои от артикули, които се усвояват по-бавно. Това са изварата, другите типове зеленчуци и плодове, рибата и морските блага.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР