Известно е, че ако човек изчезне, природата бързо ще консумира

...
Известно е, че ако човек изчезне, природата бързо ще консумира
Коментари Харесай

Бели мечки превзеха руска метеорологична станция – не се оплакват

Известно е, че в случай че човек изчезне, природата бързо ще употребява всички негови следи и ще се възвърне за негативно време, само че на този стадий планетата няма триумф, най-малко не и за известно време. Фотографът Дмитри Кокх съумява да потвърди това със своята дълга 2-годишна разходка в дивото. Неговата задача е да улови дивия живот на белите мечки в техния натурален хабитат, като затова избира остров Врангел – защитаван от Юнеско в съветския Далечен изток.

По време на стихия, неговият транспортен съд би трябвало да се отклони и да търси прикритието на дребния остров Колючин. Именно там схваща, че полярните мечки са съумели да се приютят в остаряла руска постройка, като въобще не се тормозят да съжителстват умерено през лятото. Според информация на The Guardian, дребният остров е прочут със своя полярен климат. Станцията затваря порти през 1922 година и оттагава е нещо като нереален град, където са изпращани руски учени. За изненада на Кокх, в постройката живеят към 20 полярни мечки. С помощта на дрон и перки за по-ниско равнище на звук, той съумява да снима животните, без да ги тормози и да ги направи по-агресивни.

Докато прекосявали покрай острова, който се намира по северното крайбрежие на Чукотка, откривателите забелязали придвижване по прозорците. С доближаването си виждат, че вътре има мечки, които обаче в никакъв случай не могат да бъдат видяни с какъвто и да е интерес към здания. По време на пътешествието си, фотографът за първи път вижда толкоз лед по арктическата брегова линия.

Според предходни проучвания, мечките се насочват към Врангел, употребявайки леденото покритие, с цел да стигнат до него. Според учени като Анатоли Кочнев, ледовете и по-студеният климат, най-вероятно са били и главната причина, да се приключи експедицията за тази година. Още по-забавното е, че мечоците са разкрили своята локация, без да се постанова на никого да върви до ледовития остров. Според фотографа са към 20 мечки, които са останали да почиват и да се радват на по-доброто време.

Фотографите въпреки всичко би трябвало да се разхождат с оръжие, тъй като не е ясно какъв брой нападателни са животните, въпреки всичко през зимата могат да смъкват килограми и към момента да бягат със скорост от към 30 км/ч. Според Daily Mail, половото разделяне при мечките е очевидно. Женските са останали на брега, с цел да се грижат за дребните, до момента в който мъжките са съумели да се настанят в резиденцията. Поради вроденото им любознание, същите постоянно ще стартират да надникват през прозорците и да гледат какво се случва в една стая, това не може да ги откаже даже да се настанят, в случай че не виждат заплаха.

Мечките даже са измислили и нова концепция, с цел да се пазят, когато има ловци, избират да се крият в постройките и да поканят преследвачите си за частно празненство. На остров Врангел също има популация, само че е доста по-малка. Според някои откриватели, до края на този век е допустимо да изгубим популацията, откакто придвижването им се нарушава и ловът става още по-сериозен. Всичко зависи от идващите няколко години, изключително откакто са предпазени от полярните студове.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР