Известният врачанин Мариян Иванов – Маркас спаси от сигурна смърт

...
Известният врачанин Мариян Иванов – Маркас спаси от сигурна смърт
Коментари Харесай

Врачанин чу страшни писъци, идващи от дърво, приближи се... сега е горд татко на 2 рожби

Известният врачанин Мариян Иванов – Маркас избави от сигурна гибел две новородени катерички, оповестява BulNews.bg. Малките животинки, които към този момент си имат имена – Чип и Дейл /мъжкo и женскo/ са били на прага на гибелта, когато Маркас е чул пронизителният им вопъл и без съмнение ги прибрал на топло в дома си.

Съдбата срещнала дребните животинки и спасителят им в мразовитата неделя след ураганния вятър, който вилня във Врачанско. Маркас отишъл в ранчо край село Нефела, където отглежда коне, и до момента в който се грижил за животните си чул мощно пищене.

Врачанинът почнал да обикаля гората към боксовете на конете и видял, че писъците идват от короната на едно от дърветата. Първоначално помислил, че някоя птица крещи, само че след това видял, че на единия клон виси дребна катеричка. Огледал дървото и видял, че харлупата им била разпиляна от бурния вятър, а в нея се била оплела другата дребна катеричка. Когато се качил, с цел да им помогне, Маркас видял, че от върха на дървото го следи друга по-голяма катерица /вероятно майката/ и по тази причина решил бързо да оправи харлупата и да прибере дребните в нея.
С подръчни средства врачанинът позакърпил бърлогата на животинките и оставил пищящите бебета вътре, след което слязъл от дървото и почнал да следи реакцията на майката и дребните. След към час старата катерица отишла при рожбите си, подушкала ги и още веднъж избягала. Мариян помислил, че скоро ще се върне, само че четири часа по-късно катерицата още я нямало, а дребните към този момент били премръзнали и писукали със заглъхващ глас.
Решението било едно, мъжът още веднъж се качил на дървото и видял, че бебетата са съвсем замръзнали. Мариян незабавно ги взел и ги пъхнал в джобовете си на топло. Качил се в колата си и се прибрал у дома където с шишета топла вода ги върнал към живота. След като дребните се стоплили, почнало и зареждането с мляко благодарение на спринцовка и маркуче.
Според Мариян катеричките са на към месец, тъй като съвсем са прогледнали. Врачанинът към този момент се е срещнал радикално по какъв начин да се грижи за животинките, като се чака след към месец бебоците да стартират да одобряват и друга храна. Тогава Маркас е решил да направи нова харлупа на същото дърво, от което ги е избавил и да ги върне в естествената им среда.
До тогава обаче тренировката му за развъждане на бебе ще е на равнище, защото се чака в средата на лятото да стане и горделив баща от брачната половинка си Цвети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР