Известният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул,

...
Известният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул,
Коментари Харесай

Десетки русенци посрещнаха Ориент Експрес на Централната жп гара в града

Известният трен " Ориент Експрес ", който пътува от Париж до Истанбул, спря в ранния следобяд през днешния ден на Централната жп гара в Русе. В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуват 91 туристи от разнообразни страни. От тях 21 са от страни от Европейския съюз, а 70 са от Съединени американски щати, Канада и Англия.

Десетки русенци, множеството от които деца, пристигнаха да видят и да снимат първокласния трен, разказан в разказ от Агата Кристи.

" Много се вълнувам, тъй като в никакъв случай не съм виждала този трен. Скъпо е, само че желая в бъдеще да пътувам с него ", сподели 17-годишната Йоана.

На перона с татко си бе и 12-годишният Михаил.

" Знам, че влакът пътува от Париж до Истанбул. Разбрах, че ще дойде в Русе и желаех да го видя, тъй като е прочут ", сподели 12-годишното момче.

Всеки вагон от композицията е друг и има своя история. Някои са от времето на Втората международна война. В един от вагоните в миналото е пътувала и Агата Кристи.

За удобството на пасажерите се грижи личен състав от 40 души. Те са главно от Италия и Франция. Дженаро и Емануеле от личния състав, които слязоха от композицията и се снимаха с искащите посрещачи, обясниха, че е доста вълнуващо да се пътува с " Ориент Експрес ".

В крайдунавския град влакът бе зареден с вода, мина механически обзор и гранична инспекция. За Варна той потегли с електрическия локомотив на БДЖ " Хан Аспарух ". Композицията би трябвало да дойде на следващия ден в Истанбул.

" Ориент Експрес " стопира в Русе за повторно тази година. Известният трен мина през крайдунавския град и на 6 юни тази година. Тогава на борда му пътуваха 54 туристи, а измежду личния състав беше и родената в Русе Рени Драгнева, която работи като старши стюард.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР